Συνεχης ενημερωση
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση ανακοινώνει ότι την 1η Νοεμβρίου 2012 ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Α.Β.Γ.Η., προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP. Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε €20.851.800.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μίας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε ένα χρόνο περίπου. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.
Παράλληλα, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν τις εργασίες της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Α.Β.Γ.Η. προς όφελος, μεταξύ άλλων, της ελληνικής οικονομίας, της Ηπείρου και της ζώνης γάλακτος.
Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΑΤΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση διετέλεσαν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank. Νομική υποστήριξη παρείχε η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτης.
-
14:04 Ολοκληρώθηκε το κυρίως τμήμα του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών στον κόσμο, 2Africa
-
14:01 Η Nvidia έστειλε ισχυρό μήνυμα για τις υποδομές τεχνητής νοημοσύνης αλλά διέψευσε όντως τους φόβους φούσκας;
-
13:54 Το ΜΗΤΕΡΑ ως Κέντρο Αναφοράς για τον καρκίνο του παγκρέατος
-
13:54 Γ. Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Η δημοσιονομική πρόοδος είναι η βάση – οι μεταρρυθμίσεις το μέλλον
-
13:51 Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το Action Plan2 για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ανοίγει ο δρόμος για πληρωμές
-
13:50 Κ. Πιερρακάκης για δημοσιεύματα περί διαδοχής στο Eurogroup: "Εξαιρετικά τιμητική, αλλά πρόωρη η συζήτηση"
-
13:49 Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών στο Κίεβο
-
13:48 Reuters: Έτοιμοι οι Ευρωπαίοι να αποκρούσουν αμερικανικό σχέδιο που θα εξανάγκαζε την Ουκρανία σε παραχωρήσεις
-
13:32 Χρ. Δήμας: Υπέγραψε πρόσκληση χρηματοδότησης ύψους 3 εκατ. ευρώ για το νέο αεροδρόμιο Πάρου
-
13:30 Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ψηφιακής Ευρώπης - Ισχυρό μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης από 80 ισπανικές εταιρείες
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει"
-
Dividend rocket η ΔΕΗ - Το παιχνίδι αλλάζει
-
Τι συμβαίνει με τα crypto; Ρωτήστε το MAGA του Τραμπ
-
ΗΠΑ: Η Κίνα διεξήγαγε εκστρατεία για να δυσφημίσει το γαλλικό μαχητικό Rafale μετά τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας
-
Προϋπολογισμός 2026: Υπερπλεόνασμα και συνέχιση της μείωσης του χρέους
-
Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία περικυκλώνει τον Ζελένσκι
-
Οι ειδήσεις που έβγαλε από το Λονδίνο ο Γ. Στάσσης για επενδύσεις, AMK, εξαγορές, μέρισμα και τηλεπικοινωνίες
-
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον "Φραπέ" μετά την άρνησή του να προσέλθει στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας (110)
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει" (40)
-
Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία, μείωση του ουκρανικού στρατού, εγγυήσεις ασφαλείας (25)
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια (15)
-
Αλήθειες και ψέματα για το 13ωρο - Τι αλλάζει στην πράξη για εργαζόμενους και εργοδότες (11)
-
"Εμφύλιος" δικηγόρων-δικαστών και εισαγγελέων για τα πειθαρχικά σχετικά με τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (10)
-
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον "Φραπέ" μετά την άρνησή του να προσέλθει στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (6)
-
Πάνω από 1 στα 4 σπίτια του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστό - Καλύτερη η εικόνα σε βόρεια και νότια προάστια (6)
-
Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία περικυκλώνει τον Ζελένσκι (6)
-
Τ. Θεοδωρικάκος για την επιτάχυνση της απογραφής ανελκυστήρων: Αναγκαία η συμβολή όλων των αρμόδιων φορέων (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ