Συνεχης ενημερωση
Από την Παρασκευή 28.09.2012 ομάδα απολυθέντων έχει καταλάβει παράνομα την πύλη του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. στο Βασιλικό Χαλκίδας Ευβοίας, απαγορεύοντας την έξοδο των παραχθέντων προϊόντων και ως εκ τούτου την εκτέλεση των παραγγελιών μας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις διάρκειας λίγων ωρών είχαν προηγηθεί στις 25 και 27 Σεπτεμβρίου 2012.
Οι καταληψίες απαιτούν άμεση καταβολή δόσης αποζημίωσης απόλυσης, την οποία η επιχείρηση, λόγω των έκτακτων δυσμενών συνθηκών, που πλήττουν την Ελληνική Αγορά, έχει καθυστερήσει να καταβάλει από 2 έως 40 ημέρες κατά περίπτωση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι λοιπές δόσεις καταβάλλονταν με απόλυτη συνέπεια.
Παρά τη ρητή αναγνώριση της υποχρέωσής μας προς τους απολυθέντες, την εκ μέρους της Διοίκησης της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. πρόταση για τμηματική αποπληρωμή των οφειλομένων σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 5.10.2012 και τη διαβεβαίωση για έγκαιρη εφεξής καταβολή των λοιπών δόσεων, οι καταληψίες είναι ανένδοτοι, ζητούν άμεση και ολοσχερή εξόφληση της δόσης και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν και γνωρίζουν ότι παρανομούν.
Η επιχείρηση απευθύνθηκε αμέσως στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ζητώντας τη συνδρομή τους για την άρση της κατάληψης της μοναδικής πύλης του εργοστασίου και της παρεμπόδισης της λειτουργίας του, ωστόσο ο αποκλεισμός των εξερχόμενων από το εργοστάσιο Βασιλικού παραγγελθέντων από πελάτες μας εμπορευμάτων με άσκηση παράνομης βίας από τους καταληψίες συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να παραλύει ολόκληρη η βιομηχανική μονάδα.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3.10.2012, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η επιχείρηση οφείλει να διαφυλάξει το μέλλον της ιστορικής ελληνικής βιομηχανίας και των 300 και πλέον εργαζομένων της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, όπως και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου ΣΕΛΜΑΝ και να μην υποκύψει σε εκβιαστικές συμπεριφορές μεμονωμένων προσώπων.
Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης προς κάθε κατεύθυνση, τα ρηθέντα γεγονότα ανωτέρας βίας, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία της βιομηχανικής μας εγκατάστασης και υποχρεώνουν τη Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. να αποφασίσει την αναστολή επ’ αόριστον της λειτουργίας των εγκαταστάσεών της στο Βασιλικό Χαλκίδας, εωσότου καταστεί και πάλι δυνατή η ομαλή και απρόσκοπτη δραστηριότητα της μονάδας.
Η ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες και συνεργάτες της ότι προσαρμοζόμενη στην έκτακτη αυτή κατάσταση θα συνεχίσει κανονικά τη βιομηχανική παραγωγή, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της μέσω των γραφείων και της έκθεσής της στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου.
Τονίζεται ότι η αναστολή λειτουργίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Βασιλικού Χαλκίδας θα έχει επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της ΣΕΛΜΑΝ και κατ’ επέκταση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΣΕΛΜΑΝ, το μέγεθος της οποίας θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και ως εκ τούτου είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να εκτιμηθεί.
Αθήνα, 3.10.2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο
-
14:26 Blackstone: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο δ' τρίμηνο - Αυξήθηκαν κατά 3% τα διανεμητέα κέρδη
-
14:23 Δ. Τσιόδρας: Παρουσίασε την Έκθεσή του για την απλοποίηση της νομοθεσίας της ΕΕ
-
14:14 Πεσκόφ: Υπάρχει ακόμη χώρος για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ - Οποιαδήποτε χρήση βίας θα έχει συνέπειες
-
14:10 ΠΑΣΟΚ: Πρωθυπουργός και ΝΔ συμφωνούν με τις εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις του εκπροσώπου τους στη Βουλή
-
14:02 Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο το Ιράν
-
14:00 ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε την κράτηση προσφύγων στη Μινεσότα που δεν έχουν λάβει καθεστώς μόνιμου κατοίκου
-
13:56 Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα
-
13:55 Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια
-
13:53 Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από τη Ρουμανία οι δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ - Μεταφέρθηκαν στο "Παπαγεωργίου"
-
13:44 Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση καταθέτει πρόταση για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
Από τα ευρωπαϊκά projects στη ζώνη των μεγάλων έργων
-
"Καμπάνα" στον e-ΕΦΚΑ για λάθος ένσημα σε ασφαλισμένη που της στέρησε τη σύνταξη
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (85)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (19)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (11)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (10)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (9)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (8)
-
Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια (7)
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας" (7)
-
Θεατρινισμοί και φιέστες άλλων εποχών (5)
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ