Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 03-Οκτ-2012 17:55

    Σέλμαν: Γνωστοποίηση σημαντικού γεγονότος

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Από την Παρασκευή 28.09.2012 ομάδα απολυθέντων έχει καταλάβει παράνομα την πύλη του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. στο Βασιλικό Χαλκίδας Ευβοίας, απαγορεύοντας την έξοδο των παραχθέντων προϊόντων και ως εκ τούτου την εκτέλεση των παραγγελιών μας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις διάρκειας λίγων ωρών είχαν προηγηθεί στις 25 και 27 Σεπτεμβρίου 2012. 

    Οι καταληψίες απαιτούν άμεση καταβολή δόσης αποζημίωσης απόλυσης, την οποία η επιχείρηση, λόγω των έκτακτων δυσμενών συνθηκών, που πλήττουν την Ελληνική Αγορά, έχει καθυστερήσει να καταβάλει από 2 έως 40 ημέρες κατά περίπτωση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι λοιπές δόσεις καταβάλλονταν με απόλυτη συνέπεια. 

    Παρά τη ρητή αναγνώριση της υποχρέωσής μας προς τους απολυθέντες, την εκ μέρους της Διοίκησης της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. πρόταση για τμηματική αποπληρωμή των οφειλομένων σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 5.10.2012 και τη διαβεβαίωση για έγκαιρη εφεξής καταβολή των λοιπών δόσεων, οι καταληψίες είναι ανένδοτοι, ζητούν άμεση και ολοσχερή εξόφληση της δόσης και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν και γνωρίζουν ότι παρανομούν. 

    Η επιχείρηση απευθύνθηκε αμέσως στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ζητώντας τη συνδρομή τους για την άρση της κατάληψης της μοναδικής πύλης του εργοστασίου και της παρεμπόδισης της λειτουργίας του, ωστόσο ο αποκλεισμός των εξερχόμενων από το εργοστάσιο Βασιλικού παραγγελθέντων από πελάτες μας εμπορευμάτων με άσκηση παράνομης βίας από τους καταληψίες συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να παραλύει ολόκληρη η βιομηχανική μονάδα. 

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3.10.2012, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η επιχείρηση οφείλει να διαφυλάξει το μέλλον της ιστορικής ελληνικής βιομηχανίας και των 300 και πλέον εργαζομένων της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, όπως και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου ΣΕΛΜΑΝ και να μην υποκύψει σε εκβιαστικές συμπεριφορές μεμονωμένων προσώπων. 

    Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης προς κάθε κατεύθυνση, τα ρηθέντα γεγονότα ανωτέρας βίας, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία της βιομηχανικής μας εγκατάστασης και υποχρεώνουν τη Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. να αποφασίσει την αναστολή επ’ αόριστον της λειτουργίας των εγκαταστάσεών της στο Βασιλικό Χαλκίδας, εωσότου καταστεί και πάλι δυνατή η ομαλή και απρόσκοπτη δραστηριότητα της μονάδας. 

    Η ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες και συνεργάτες της ότι προσαρμοζόμενη στην έκτακτη αυτή κατάσταση θα συνεχίσει κανονικά τη βιομηχανική παραγωγή, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της μέσω των γραφείων και της έκθεσής της στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου. 

    Τονίζεται ότι η αναστολή λειτουργίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Βασιλικού Χαλκίδας θα έχει επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της ΣΕΛΜΑΝ και κατ’ επέκταση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΣΕΛΜΑΝ, το μέγεθος της οποίας θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και ως εκ τούτου είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να εκτιμηθεί. 

    Αθήνα, 3.10.2012
    Το Διοικητικό Συμβούλιο

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ