Συνεχης ενημερωση
Στα 11,23 εκατ. ευρώ διαµορφώθηκαν τα µετά φόρων κέρδη της ΕΥΑΘ το πρώτο 6µηνο του 2012, παρουσιάζοντας µείωση της τάξης του 6% σε σχέση µε τα αντίστοιχα κέρδη του α΄εξαµήνου του 2011, τα οποία είχαν ανέλθει στο ποσό των 11,95 εκατ. ευρώ.
Η συγκεκριµένη µείωση συνδέεται µε την αντίστοιχη µείωση κατά 2,9% του τζίρου της εταιρείας, ο οποίος ανήλθε στα 37,76 εκατ. ευρώ, έναντι 38,89 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περισυνής περιόδου, παρά το γεγονός ότι η ∆ιοίκηση της εταιρείας κατόρθωσε να µειώσει τόσο τα έξοδα λειτουργίας διάθεσης και διανοµής κατά 9,87% (2,29 εκατ. ευρώ έναντι 2,54 εκατ. ευρώ), όσο και τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας κατά 14% (2,07 εκατ. ευρώ έναντι 2,41 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα πέτυχε την αύξηση κατά 29,48% των λοιπών εσόδων (από 1,21 εκατ. ευρώ πέρισυ, σε 1,57 εκατ. ευρώ εφέτος).
Τέλος τα ταµειακά διαθέσιµα και ισοδύναµα τέλος περιόδου ανήλθαν κατά την 30/06/2012 σε 30.826 ευρώ έναντι 23.159 ευρώ την 31/12/2011 σηµειώνοντας σηµαντική αύξηση κατά € 7.667 ή 33%.
Σε επίπεδο δεικτών, ο Όµιλος συνεχίζει να διατηρεί όλους τους βασικούς δείκτες σε εξαιρετικά επίπεδα, µε το Περιθώριο Μικτού Κέδρους να διαµορφώνεται στο 42,6%, το Περιθώριο Καθαρού Κέρδους στο 37,9% και τέλος το Περιθώριο Μετά Φόρων στο 30%.
«Η πολιτική που ασκήθηκε από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ το τελευταίο διάστηµα είχε στόχο τη διατήρηση των υψηλών δεικτών κερδοφορίας της και τη µείωση των δαπανών της, ως αντιστάθµισµα στη µείωση της κατανάλωσης λόγω της οικονοµικής κρίσης. Τα αποτελέσµατα του εξαµήνου αποτυπώνουν την πραγµατική κατάσταση της Εταιρίας, η οποία είναι εύρωστη οικονοµικά, µε υψηλή κερδοφορία και σηµαντική ρευστότητα», επισηµαίνει ο διευθύνων σύµβουλος της Εταιρίας, κ. Νίκος Παπαδάκης.
-
23:38 ΥΠΕΞ Τυνησίας: "Προμελετημένη επίθεση" εναντίον του Στόλου για τη Γάζα
-
23:33 ΟΗΕ: Χαιρετίζει τη συμφωνία Ιράν-ΔΟΑΕ για επανέναρξη επιθεωρήσεων
-
23:20 "Συναντηθήκαμε με ανώτερα στελέχη της Chevron", λέει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας
-
23:15 Εξασφάλισαν νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq - Εκτινάχθηκε η μετοχή της Oracle
-
22:50 Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών
-
22:37 Ένταση στη συνάντηση Στάρμερ-Χέρτζογκ: Ειπώθηκαν σκληρά πράγματα, λέει ο Ισραηλινός πρόεδρος
-
22:24 ΗΠΑ: Πυροβολισμοί εναντίον του ακροδεξιού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα
-
22:05 Σ. Φάμελλος από ΔΕΘ: To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα
-
21:48 Κοντά στα ιστορικά υψηλά ο χρυσός με το βλέμμα στα επιτόκια της Fed
-
21:47 Πρωθυπουργός Κατάρ: "Κρατική τρομοκρατία" η επίθεση του Ισραήλ στη Ντόχα - Θα υπάρξει απάντηση
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (183)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (42)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (41)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (25)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (22)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (14)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί εναντίον του ακροδεξιού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
