Δευτέρα, 25-Ιουν-2012 16:04

Avenir: Προαναγγελία γενικής συνέλευσης (ορθή επανάληψη)

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας με την επωνυμία "AVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ A.E." και το διακριτικό τίτλο "AVENIR Α.Ε.", η οποία εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων, οδός Κουμπάρη αρ. 5, Αρ. Μ.Α.Ε. 18302/06/Β/88/35 (η "Εταιρεία") και δυνάμει της από 01.06.2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, καλούνται οι Μέτοχοι της Εταιρείας σε Τακτική Γενική Συνέλευση (στο εξής η «ΤΓΣ») στις 29.06.2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30, η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία της Εταιρείας (Κουμπάρη 5, 10674, Αθήνα), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της κατά νόμο απαιτούμενης απαρτίας, η Α΄ επαναληπτική ΤΓΣ θα λάβει χώρα στις 10.07.2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30, στον ίδιο ως άνω τόπο, ενώ σε περίπτωση μη επίτευξης της κατά νόμο απαιτούμενης απαρτίας, η Β΄ επαναληπτική ΤΓΣ θα λάβει χώρα στις 23.07.2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30, στον ίδιο ως άνω τόπο.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Υποβολή και Έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρείας για την περαιωθείσα την 31.12.2011 εταιρική χρήση (01/01/2011 έως 31/12/2011) που συντάχθηκαν από την Εταιρεία με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, καθώς επίσης και των σχετικών εκθέσεων του Δ.Σ και των ελεγκτών της Εταιρείας για την ως άνω εταιρική χρήση, καθώς και της δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 43α παραγρ. 3  περιπτ. δ του κ.ν. 2190/1920.

2. Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήσης 2011.

3. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών (ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού) για τη χρήση 2012  για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της τρέχουσας χρήσης κατά ΔΛΠ και την έκδοση του αντίστοιχου ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού όπως προβλέπεται από την παραγρ. 5 του άρθρου 82 του ν. 2238/1994 και καθορισμός της αμοιβής αυτών.

4. Έγκριση των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της χρήσης 2011 και προέγκριση των αμοιβών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2012.

5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός ιδιοτήτων εκάστους μέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης ως ισχύει σήμερα.

6. Εκλογή Μελών της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 Ν. 3693/2008 ως ισχύει σήμερα και έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της.

7. Λήψη απόφασης και έγκριση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσού 12.000.000 ευρώ με  καταβολή μετρητών, δια εκδόσεως 80.000.000 νέων ονομαστικών μετοχών λόγω μείωσης των ιδίων κεφαλαίων κάτω του ημίσεως (1/2) του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (άρθρο 47 ΚΝ.2190/1920), με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας.

8. Λοιπά θέματα - Διάφορες ανακοινώσεις και εγκρίσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 26 παραγρ. 2β και 28α του κ.ν. 2190/1920 όπως τροποποιήθηκαν και προστέθηκαν αντιστοίχως με τα άρθρα 3 και 5 του 3884/2010 και ισχύουν, η Εταιρεία ενημερώνει και τους μετόχους τα ακόλουθα:

Ι. Δικαίωμα Συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση
    Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται  ως Μέτοχοι της Εταιρείας στο αρχείο των Άϋλων Τίτλων της Εταιρείας, το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ , ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ» (ΕΧΑΕ) κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας που προηγείται της συνεδρίασης, ήτοι κατά την έναρξη της 24ηςΙουνίου 2012. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία της ΕΧΑΕ. Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός της ίδιας προθεσμίας να καταθέσουν σύμφωνα με το νόμο τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Ομοίως, σε περίπτωση επαναληπτικής ΤΓΣ, η ιδιότητα του Μετόχου θα πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της τέταρτης ημέρας που προηγείται της ημέρας συνεδρίασης της επαναληπτικής ΤΓΣ, δηλαδή της 5ης Ιουλίου και 16ης Ιουλίου 2012, αντίστοιχα. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας και σε αυτές τις Γενικές Συνελεύσεις γίνεται με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία της ΕΧΑΕ. Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός των ανωτέρω προθεσμιών να καταθέσουν σύμφωνα με το νόμο τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνο όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του άρθρου 28α του κ.ν. 2190/1920 ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο κατόπιν αδείας της. Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των Μετοχών του δικαιούχου, ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής και την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

ΙΙ. Διαδικασία για την Άσκηση Δικαιωμάτων Ψήφου μέσω Αντιπροσώπων

Οι ως άνω δικαιούμενοι Μέτοχοι δύνανται να συμμετάσχουν και ψηφίσουν στην ΤΓΣ είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω μέχρι τριών (3) αντιπροσώπων. Νομικά πρόσωπα δύνανται να ορίσουν ως εκπροσώπους τους μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα. Έντυπο πληρεξουσιότητας για το διορισμό αντιπροσώπου είναι διαθέσιμο στους κ.κ. Μετόχους στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.avenir.gr και σε έντυπη μορφή από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (οδός Κουμπάρη, αριθμός 5, Αθήνα). Για το νόμιμο διορισμό ή ανάκληση αντιπροσώπου, ο δικαιούμενος Μέτοχος θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει εγγράφως το οικείο πρόσωπο ή πρόσωπα και η σχετική έγγραφη εξουσιοδότηση θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στην Εταιρεία εγγράφως τουλάχιστον τρείς (3)  ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της ΤΓΣ.

Στη περίπτωση επαναληπτικής ΤΓΣ, η ως άνω εξουσιοδότηση θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στην Εταιρεία με τα ίδια ως άνω μέσα τουλάχιστον τρείς (3) ημέρες πριν από τη ημερομηνία της συνεδρίασης της επαναληπτικής ΤΓΣ. Υπόδειγμα εξουσιοδότησης για το διορισμό αντιπροσώπου θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας ? www.avenir.gr από τις 7 Ιουνίου 2012.

Ο αντιπρόσωπος Μετόχου υποχρεούται να γνωστοποιεί στην Εταιρεία πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης κάθε γεγονός το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετεί ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του μετόχου. Σύγκρουση συμφερόντων σύμφωνα με τα ανωτέρω δύναται να προκύπτει ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος: α) είναι Μέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας ή άλλο νομικό πρόσωπο ή οντότητα η οποία ελέγχεται από το Μέτοχο αυτόν, ή β) είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της εν γένει διοίκησης της Εταιρείας ή Μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας, ή γ) είναι υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της Εταιρείας ή Μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από Μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας, ή  δ) είναι σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού με ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α΄ έως γ΄.

ΙΙΙ. Δικαιώματα Μειοψηφίας των Μετόχων

Σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ.2, 2α, 4 και 5 του κ.ν.2190/1920 οι Μέτοχοι έχουν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα δικαιώματα:

i.   Μέτοχοι που εκπροσωπούν το 1/20 του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας, δικαιούνται να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιό της να εγγράψει πρόσθετα θέματα στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης, κατόπιν σχετικής αίτησης που πρέπει να περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δέκα πέντε (15) ημέρες τουλάχιστον πριν τη Γενική Συνέλευση, ήτοι μέχρι την 14η Ιουνίου 2012. Η αίτηση για την εγγραφή πρόσθετων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση και η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται με τον ίδιο τρόπο, όπως η προηγούμενη ημερήσια διάταξη, δέκα τρεις (13) ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι την 16η Ιουνίου 2012 και ταυτόχρονα τίθεται στην διάθεση των Μετόχων στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, μαζί με την αιτιολόγηση ή το σχέδιο της απόφασης που έχει υποβληθεί από τους Μετόχους κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 παραγρ. 3 του κ.ν. 2190/1920.

ii.  Με αίτηση Μετόχων που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θέτει στη διάθεση των Μετόχων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 27 παραγρ. 3 του κ.ν. 2190/1920 έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι το αργότερο μέχρι την 23η Ιουνίου 2012, σχέδια αποφάσεων για θέματα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη, αν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) ημέρες τουλάχιστον πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι μέχρι την 22η Ιουνίου 2012.

iii. Μετά από αίτηση οποιουδήποτε Μετόχου, που υποβάλλεται στην Εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, ήτοι μέχρι την 24η Ιουνίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να παρέχει στη Γενική Συνέλευση τις αιτούμενες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις της Εταιρείας, στο μέτρο που αυτές είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να απαντήσει ενιαία σε αιτήσεις Μετόχων με το ίδιο περιεχόμενο. Υποχρέωση παροχής πληροφοριών δεν υφίσταται, όταν οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται ήδη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, ιδίως με τη μορφήερωτήσεων και απαντήσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο, ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά.

iv.  Μετά την αίτηση Μετόχων, που εκπροσωπούν το ένα πέμπτο (1/5) του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία υποβάλλεται στην Εταιρεία μέσα σε πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, ήτοι μέχρι και την 23η Ιουνίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να παρέχει στη Γενική Συνέλευση πληροφορίες για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της Εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο, ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά.

Αντίστοιχες ημερομηνίες για τυχόν άσκηση των δικαιωμάτων μειοψηφίας των μετόχων ισχύουν και για τις επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις.

Για τη άσκηση οποιωνδήποτε εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων, οι αιτούντες μέτοχοι οφείλουν να αποδεικνύουν τη μετοχική τους ιδιότητα και τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν κατά την άσκηση του σχετικού δικαιώματος. Τέτοια απόδειξη αποτελεί και η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από την ΕΧΑΕ.

IV. Διαθέσιμα Έγγραφα και Πληροφορίες

Οι πληροφορίες του άρθρου 27 παραγρ. 3 του κ.ν. 2190/1920 συμπεριλαμβανομένης της παρούσας πρόσκλησης, του εντύπου διορισμού αντιπροσώπου και των σχεδίων αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.avenir.gr. Το πλήρες κείμενο των σχεδίων αποφάσεων και τυχόν εγγράφων που προβλέπονται στο άρθρο 27 παραγρ. 3 περιπτ. γ και δ του κ.ν.2190/1920 θα διατίθενται στους Μετόχους κατόπιν αιτήσεων τους σε έγγραφη μορφή στα γραφεία του Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (οδός Κουμπάρη, αριθμός 5, Αθήνα).