Συνεχης ενημερωση
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα €172.7 εκ. έναντι €169.8 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οι μακροχρόνιες λειτουργικές μισθώσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν κάμψη λόγω της αδυναμίας στην ελληνική οικονομία ενώ αντίθετα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων παρουσίασαν αύξηση καθώς εξαρτώνται κυρίως από τον τουρισμό που το 2011 είχε καλή πορεία.
Η διατήρηση του συνολικού κύκλου εργασιών, ο έλεγχος του κόστους, αλλά και η μείωση του αναβαλλόμενου φόρου λόγω αλλαγής των φορολογικών συντελεστών είχαν σαν αποτέλεσμα, τη μικρή μείωση των ενοποιημένων κερδών μετά από φόρους στα €13.4 εκ. από €14.4 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Σημειώνεται ότι το 2010 τα ενοποιημένα αποτελέσματα είχαν ωφεληθεί κατά €4.5 εκ. αντίστοιχα, από το μέρισμα και την πώληση συγγενούς εταιρείας.
Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων έφθασαν τα €77 εκ. επιτρέποντας την απρόσκοπτη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος επενδύσεων και παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων σε ενοποιημένο επίπεδο που έφτασαν τα 91 εκ.
Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η εταιρία δραστηριοποιείται σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης, χτίζοντας σταδιακά την παρουσία της με σταθερά βήματα ώστε να μπορέσει στο μέλλον να εκμεταλλευτεί τις αγορές αυτές.
Πέρα από την περαιτέρω κάμψη της ζήτησης στην Ελλάδα η σημαντική επιδείνωση στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκίνητων αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της εταιρείας το 2012. Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση κόστους των επιτοκίων δανεισμού όπως διαμορφώνεται αναμένεται να λειτουργήσει επιβαρυντικά στο κόστος.
Παρά τα παραπάνω ο συνδυασμός ισχυρής κεφαλαιακής βάσης 139 εκ. ευρώ, ηγετικής θέσης στην αγορά, ανταγωνιστικής βάσης κόστους και ταμιακών διαθεσίμων εγγυάται τις αντοχές της εταιρείας αλλά και τη δυνατότητά της να υποστηρίξει τη ανάπτυξή της στις χώρες της βαλκανικής
-
20:15 Στο γήπεδο της Τούμπας οι σοροί των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ
-
20:14 Η Ιταλία σχεδιάζει "στρατιωτική δύναμη εφέδρων"
-
20:09 Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσω την επιλογή μου για το "τιμόνι" της Fed - Τα φαβορί για τη διαδοχή του Πάουελ
-
20:00 Επικοινωνία Τραμπ - Σεϊνμπάουμ για ασφάλεια και εμπόριο
-
19:55 Βιολάντα: Τι κατέθεσε ο ιδιοκτήτης - "Είχα μυρίσει μια φορά την περίεργη οσμή, το υπόγειο είναι παράνομο"
-
19:48 Βόρεια Μακεδονία: Ανοίγουν τα σύνορα με την Ελλάδα για τα φορτηγά
-
19:41 "Χτύπημα" του Λιμενικού σε διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης με διασύνδεση Ελλάδας - Λατινικής Αμερικής
-
19:39 Λ. Αυγενάκης: Δεν αποδέχομαι τη θέση προέδρου στη "Γεωργική Σχολή Μεσαράς"
-
19:31 Τραμπ: Ο Πούτιν και συμφώνησε να μην επιτεθεί στο Κίεβο για μια εβδομάδα
-
19:30 Reuters: Νέες μαζικές συλλήψεις στο Ιράν για "προληπτικούς λόγους"
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
Ραμζάν Καντίροφ: Η Μόσχα θα πρέπει να πολεμήσει μέχρι τέλους - Είμαι αντίθετος στις συνομιλίες
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (98)
-
Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια (28)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (26)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (15)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (14)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (13)
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας (10)
-
Ακόμα χαμηλότερα η ανεργία - Στο 7,5% τον Δεκέμβριο (9)
-
Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές (9)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
