Συνεχης ενημερωση
Το καθαρό αποτέλεσμα του Ομίλου της PROTON Bank για το Α’ εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκε σε ζημιές € 29,96 εκατ., έναντι καθαρών κερδών €1,01 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, ενώ πρό φόρων και προβλέψεων η PROTON Bank καταγράφει ενοποιημένα κέρδη € 6,95 εκ. (Α΄ εξάμηνο 2010: € 23,58 εκ).
Ειδικότερα:
Τα καθαρά έσοδα από τόκους κατά το Α’ εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκαν σε € 34,61 εκ., έναντι € 31,67 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σημειώνοντας αύξηση 9,29%.
Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες κατά το Α’ εξάμηνο 2011 διαμορφώθηκαν σε € 3,06 εκ., έναντι € 24,24 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σημειώνοντας μείωση 87,38%.
Τα καθαρά έσοδα από χρηματοοικονομικά στοιχεία διαμορφώθηκαν σε ζημίες € 2,57 εκ., έναντι ζημιών € 5,22 εκ. κατά το Α’ Εξάμηνο 2010.
Το σύνολο των καθαρών λειτουργικών εσόδων διαμορφώθηκε σε € 36,32 εκ., έναντι € 52,13 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σημειώνοντας μείωση 30,33%.
Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων και των αποσβέσεων ανήλθε κατά το Α’ Εξάμηνο του έτους σε € 72,41 εκ., έναντι € 50,29 εκ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 44,00% που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των προβλέψεων.
Ο Όμιλος διενήργησε νέες προβλέψεις απομείωσης δανείων και λοιπών επενδύσεων που επιβαρύνουν τα αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου 2011 κατά € 43,05 εκ., έναντι νέων προβλέψεων € 21,73 εκ. ευρώ που διενεργήθηκαν κατά το Α’ εξάμηνο του 2010.
Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής επιμήκυνσης του Δημόσιου χρέους, όπου το Ελληνικό Δημόσιο έχει ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία τη συμμετοχή τους στο ανωτέρω πρόγραμμα, η Διοίκηση της Τράπεζας, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την έκθεσή της στο ελληνικό δημόσιο χρέος σε τίτλους οι οποίοι εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα, η ονομαστική αξία των οποίων κατά την 30.6.2011 ανέρχεται σε € 691 εκ., αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στο πρόγραμμα εθελοντικής επιμήκυνσης του δημόσιου χρέους.
Οι καταθέσεις από πελάτες στις 30.06.2011 ανήλθαν σε € 1.788,68 εκ., παρουσιάζοντας μείωση 7,52%. Οι χορηγήσεις μετά προβλέψεων διαμορφώθηκαν σε € 1.989,11 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 1,93%. Ο λόγος δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 111,21%.
Ο δείκτης Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων Tier I διαμορφώθηκε στις 30.06.2011 στο 9,61%, ενώ ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας διαμορφώνεται σε 11,52%.
Το σύνολο του ενεργητικού διαμορφώθηκε σε € 3.525 εκ. ενώ το σύνολο των Εποπτικών Ιδίων Κεφαλαίων του Ομίλου στις 30.06.2011 διαμορφώθηκε σε € 332 εκ.
-
07:43 Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Bloomberg: Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη επιστροφή
-
07:40 Η νομπελίστρια ειρήνης Ματσάδο θα θεωρηθεί "φυγόδικη" αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο
-
07:31 Τουλάχιστον 35 ευρώ η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού-Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις
-
07:30 Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει το Bitcoin; Τρία σενάρια
-
07:30 Dimand: Στην "αφετηρία" η επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του ΦΙΞ
-
07:30 Πόσους φόρους θα πληρώνουμε κάθε μήνα το 2026 - Οι πιο δύσκολοι μήνες
-
07:30 Una Terra: Στο επενδυτικό ραντάρ του fund η Ελλάδα
-
07:30 Quest: Σε τροχιά 4.000 lockers ως το τέλος του 2026 - Τι είπε η διοίκηση για την πώληση της ACS
-
07:30 Motor Oil Hellas: Η ζημιά στο διυλιστήριο ανήκει στο παρελθόν - Η επόμενη μέρα και οι στρατηγικές κινήσεις σε διύλιση, ρεύμα, κυκλική οικονομία
-
07:30 Ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ παραμένει μια δύσκολη εξίσωση
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει"
-
Ρωσία: Τυχόν κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από την ΕΕ θα απαντηθεί με λήψη νομικών μέτρων κατά Βελγίου και Euroclear
-
ΗΠΑ: Η Κίνα διεξήγαγε εκστρατεία για να δυσφημίσει το γαλλικό μαχητικό Rafale μετά τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν
-
Κάλας: Η ΕΕ αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία - Το Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών
-
Dividend rocket η ΔΕΗ - Το παιχνίδι αλλάζει
-
Ολοκληρώθηκε το κυρίως τμήμα του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών στον κόσμο, 2Africa
-
Τι συμβαίνει με τα crypto; Ρωτήστε το MAGA του Τραμπ
-
Ούγγρος ΥΠΕΞ: "Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να στηρίζει οικονομικά το Κίεβο - Υπάρχει μια πολεμική μαφία"
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια
-
Επεισόδιο στο Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό αλιευτικό - Πήγε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας (161)
-
Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία, μείωση του ουκρανικού στρατού, εγγυήσεις ασφαλείας (60)
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει" (54)
-
Η Ελλάδα απαντά στις απειλές Ρωσίας για τη συμπαραγωγή drones με την Ουκρανία: "Αυτονόητο δικαίωμά μας - Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται" (36)
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια (23)
-
Αλήθειες και ψέματα για το 13ωρο - Τι αλλάζει στην πράξη για εργαζόμενους και εργοδότες (21)
-
Απειλές Ζαχάροβα: H Ρωσία θα απαντήσει "κατάλληλα" στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία (12)
-
"Εμφύλιος" δικηγόρων-δικαστών και εισαγγελέων για τα πειθαρχικά σχετικά με τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (10)
-
Πάνω από 1 στα 4 σπίτια του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστό - Καλύτερη η εικόνα σε βόρεια και νότια προάστια (10)
-
Επιστολή διαμαρτυρίας ενός Δημοσίου Υπαλλήλου (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ