Συνεχης ενημερωση
KΕΡΔΟΦΟΡΙΑ 21 εκ. ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΜΨΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Σημαντική κερδοφορία και μικρή μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas/Hertz το 2010, παρά την κρίση στην οικονομία και τον τουρισμό.
Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα €169.8 εκ. έναντι €176 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μείωση 3.5%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 21.2 εκ σε επίπεδο ομίλου ενώ μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν στα €14.4 εκ. από €17.7 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Μέρος της κάμψης στο μετά φόρων αποτέλεσμα οφείλεται και στην επιβολή έκτακτης εισφοράς ύψους €1.5 εκ.
Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα €78.2 εκ., επιτρέποντας την ενίσχυση του προγράμματος αγορών αυτοκινήτων και επενδύσεων και παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων της εταιρείας που έφτασαν τα 82 εκ. Ο συνδυασμός κερδοφορίας, ταμιακών διαθεσίμων και ισχυρής κεφαλαιακής βάσης 131 εκ. ευρώ, εγγυάται τις αντοχές της εταιρείας στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η εταιρία δραστηριοποιείται πλέον σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί την τελευταία διετία μία πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης , χτίζοντας σταδιακά την παρουσία της στις χώρες αυτές με μικρά αλλά σταθερά βήματα ώστε να μπορέσει στο μέλλον να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη των αγορών αυτών.
Η εκτίμηση της εταιρείας για το 2011 είναι ότι θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη στην τουριστική κίνηση που θα ενισχύσει τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις. Στην αγορά των μακροενοικιάσεων που επηρεάζεται κυρίως από την οικονομική κρίση στην χώρα, η ζήτηση θα παραμείνει σχετικά αδύναμη.
Για την χρήση 2010, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προτείνεται στη Γενική Συνέλευση η μη διανομή μερίσματος.
-
18:31 Νετανιάχου: Επισκέφτηκε ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία, πέρα από τη γραμμή οριοθέτησης
-
18:28 Α. Λοβέρδος στη δίκη Novartis: Κοινοί συκοφάντες που έδρασαν με το αζημίωτο οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες
-
18:18 Σερβία: Οι Ρώσοι δέχονται να πουλήσουν την σερβική πετρελαϊκή εταιρία NIS
-
18:16 Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μ. Λιονή: Ούτε ο έλεγχος ούτε οι καταμετρήσεις ήταν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας
-
18:03 Βορίζια: Απολογείται την Παρασκευή ο 58χρονος - Κατέθεσε η σύζυγος του 39χρονου νεκρού
-
18:03 Κυριακούλης: Αλλάζει η επωνυμία από τις 21/11 σε Y/KNOT A.E.
-
17:59 Πολωνία: Αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες σε κρίσιμες υποδομές μετά την έκρηξη στο σιδηρόδρομο
-
17:55 Η BofA συνεργάζεται με τον Ντέβιντ Μπέκαμ
-
17:55 Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία
-
17:48 Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τις Φίλες Εθελόντριες της ΕΛΕΠΑΠ
-
Η σιωπηλή απαξίωση των διευθυντικών στελεχών άνω των 45 ετών στην ελληνική αγορά εργασίας
-
Πώς "κόκκινοι" οφειλέτες μπορούν να γλιτώσουν ποινικές διώξεις για χρέη στο Δημόσιο
-
POS - IRIS: Πρόστιμα έως 300.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Ανεξάρτητης Αρχής
-
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πότε παραδίδεται το νέο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο Κρήτης
-
Ποιοι θα πάρουν σπίτι με επιδότηση - Τα νέα κριτήρια
-
Απόδοση δύο εταιρικών ταχυτήτων – με κοινό θετικό πρόσημο
-
Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος
-
Μοντέλο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος: γιατί 4 στους 10 franchisees διευρύνουν την παρουσία τους σε πολλαπλά καταστήματα
-
Διαδικτυακή απάτη: Πόσα χρήματα χάνουν οι Έλληνες καταναλωτές και γιατί συνεχίζουν να ψωνίζουν online
-
Klavdia: Κατέκτησε την 6η θέση στην Eurovision, την υψηλότερη της χώρας εδώ και 12 χρόνια
-
Η περιφρόνηση για τους πολίτες δεν βοηθάει (79)
-
Οξεία επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφους που έθεταν "ενοχλητικές" ερωτήσεις - "Σιωπή γουρούνα" (26)
-
Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος (18)
-
Η σιωπηλή απαξίωση των διευθυντικών στελεχών άνω των 45 ετών στην ελληνική αγορά εργασίας (18)
-
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτείται από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης (16)
-
Ο Τσίπρας επιμένει ότι το Δημοψήφισμα ήταν απαραίτητο (16)
-
Τουρισμός: Πληγή ή ευλογία για τη χώρα μας; (14)
-
Συναγερμός στην Πολωνία: Απογείωση μαχητικών αεροσκαφών μετά από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία (9)
-
Έτοιμο για "στρατιωτικές επιλογές" το Λονδίνο καθώς παρακολουθεί ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο - "Έστρεψε λέιζερ σε αεροσκάφη μας" (8)
-
Αντίδραση της κινεζικής πρεσβείας σε πρόσφατες δηλώσεις Γκιλφόιλ για το λιμάνι του Πειραιά (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
