Τετάρτη, 14-Ιουλ-2010 12:06

Μαξίμ: Αποφάσεις τακτικής γενικής συνέλευσης

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΕΚΤΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ “MAΞΙΜ” ΚΩΝ/ΝΟΣ Μ. ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε." που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου 2010, παρευρέθηκαν πέντε μέτοχοι της εταιρίας που εκπροσωπούσαν το 44,42% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής (6.670.108 μετοχές με δικαίωμα ψήφου επί συνόλου 15.015.000 μετοχών) και συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως αυτά είχαν ανακοινωθεί με την από 14-06-2010 πρόσκληση του Δ.Σ.

Η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε και ενέκρινε παμψηφεί τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ως εξής:

1.Το Δ.Σ. ανέφερε στη Γενική Συνέλευση ότι δεν μπόρεσε να συντάξει τον Ισολογισμό της εταιρείας για την χρήση 2009 ούτε να υποβάλει εγκαίρως και εμπρόθεσμα τις οικονομικές καταστάσεις καθώς και τον Ισολογισμό της χρήσης 2009. Η Γενική Συνέλευση εισηγήθηκε και παρότρυνε το Δ.Σ. να προχωρήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα στη σύνταξη και υποβολή οικονομικών καταστάσεων στο Χ.Α.Α., να συντάξει τον Ισολογισμό της εταιρείας για τη χρήση 2009 και να εκπληρώσει και κάθε άλλη υποχρέωση που προβλέπεται από τους φορολογικούς νόμους, και τις διατάξεις της Κεφαλαιαγοράς και του Χ.Α.Α. Να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την είσπραξη των οφειλών των πελατών της εταιρείας, οι οποίες ξεπερνούν το ποσό των 5 εκ. ευρώ για να ικανοποιήσει οφειλές τις εταιρείες προς τρίτους πιστωτές.

2.Εξέλεξε ορκωτούς ελεγκτές για την τρέχουσα χρήση 2010 τους κ.κ. Σταύρο Κ. Σαλούστρο, Ορκωτό Ελεγκτή ? Λογιστή, ως τακτικό και τον Σπύρο Η. Μπουντά, ως αναπληρωματικό, της Ελεγκτικής Εταιρίας «Σ.Ο.Λ. Α.Ε.Ο.Ε.».
    3.Ενέκρινε ομόφωνα τις αμοιβές ? αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν κατά τη χρήση 2009 σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις προεγκρίσεις προηγούμενων τακτικών Γενικών Συνελεύσεων. Δεν έδωσε προέγκριση καταβολής αμοιβών- αποζημιώσεων στα μέλη του Δ.Σ. για την τρέχουσα χρήση.

4.Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Περτσινίδης δήλωσε στους λοιπούς μετόχους και στα μέλη του Δ.Σ. ότι δεν επιθυμεί την εξόφληση του ατόκου δανείου που έδωσε στην εταιρεία ανερχόμενο σο ποσό των 2 εκ. ευρώ, αρκεί να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς τρίτους.

Μετά το πέρας των εκκρεμοτήτων της εταιρείας (απαιτήσεις και υποχρεώσεις) θα ληφθεί απόφαση από τους μετόχους και το Δ.Σ. για το μέλλον της εταιρείας.