Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Σεπ-2020 10:37

  Νομοσχέδιο: Υποχρεωτικό και προαιρετικό "κούρεμα" ενοικίων

  Νομοσχέδιο: Υποχρεωτικό και προαιρετικό "κούρεμα" ενοικίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tου Σπύρου Δημητρέλη 

  Στην επέκταση του υποχρεωτικού "κουρέματος" κατά 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης και κατοικίας των πληττόμενων από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορoνοϊού προχώρησε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, θέσπισε και προαιρετική μείωση των μισθωμάτων κατά τουλάχιστον 30% σε συμφωνία των ιδιοκτητών με τους ενοικιαστές με παράλληλη αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες.

  Τα παραπάνω προβλέπονται σε νομοσχέδιο που κατέθεσαν στη Βουλή αργά χθες το βράδυ  τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Ειδικότερα:

  -Παρατείνεται και για τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση κατά 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής  στέγης για τις επιχειρήσεις των πληττόμενων κλάδων. Το ποιοι κλάδοι θα περιληφθούν στη μείωση θα καθοριστεί με απόφαση του Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

  -Παρατείνεται και για τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση κατά 40% του ενοικίου κύριας κατοικίας για τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

  -Παρατείνεται και για τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση κατά 40% του ενοικίου φοιτητικής στέγης για τους φοιτητές των οποίων τουλάχιστον ο ένας γονέας τελεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

  -Παρατείνεται και για τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση κατά 40% του ενοικίου ναυτικών που η σύμβασή τους τελεί σε αναστολή.

  -Θεσπίζεται προαιρετική μείωση τουλάχιστον κατά 30% μείωση του ενοικίων από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο για επαγγελματική στέγη, κύρια κατοικία εργαζόμενων ή φοιτητική κατοικία ή κατοικία ναυτικών που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού.

  -Σε όλες τις περιπτώσεις μείωσης του ενοικίου, υποχρεωτικής ή εθελοντικής, παρέχεται στους ιδιοκτήτες έκπτωση φόρου ίση με το 20% του 60% του αρχικού μισθώματος. Δηλαδή επιστρέφεται στους ιδιοκτήτες το 12% του κανονικού μισθώματος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ