Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Απρ-2019 09:46

  Φλέβα φοροδιαφυγής σε οικοδομικά υλικά στις Κυκλάδες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Φλέβα φοροδιαφυγής σε οικοδομικά υλικά στις Κυκλάδες

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής στη Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων, με την κωδική ονομασία "Μπετόν Αρμέ" πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη :Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

  Οι ελεγκτές, με βάση συγκεκριμένες οδηγίες της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, πραγματοποιούν εδώ και δύο εβδομάδες αιφνιδιαστικούς - καταδρομικού τύπου - ελέγχους σε επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, αλλά και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εμφανίζονται ως οικοδόμοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λπ., που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν υλικά για τη δουλειά τους.  

  Τα αποτελέσματα:

  -Εντοπίστηκαν φορτηγά, που μετέφεραν, χωρίς παραστατικά, χαλίκια και άλλα υλικά, την ώρα, που - ξημερώματα - εξέρχονταν στο λιμάνι της Μυκόνου από πλοία, τα οποία προέρχονταν από τη Λέρο. 

  -Μεγάλη ανώνυμος εταιρεία, με ηλεκτρολογικά υλικά στη Μύκονο, βρέθηκε με πλήθος συναλλαγών χωρίς να έχει εκδώσει τιμολόγια. Σφραγίστηκε και ήδη ελέγχεται και για προηγούμενες χρήσεις. 

  -Επίσης, σφραγίστηκε το κατάστημα συνεταιρισμού, επειδή εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει τιμολόγια για πλήθος συναλλαγών με εργολάβους και υδραυλικούς.

  Για τους ίδιους λόγους, σφραγίστηκαν άλλες τρεις επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άλλες επτά. Οι έλεγχοι συνεχίζονται όλο το 24ωρο, καθώς παρατηρείται ότι τους μήνες που δεν υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση η φοροδιαφυγή οργιάζει από "επαγγελματίες". Πέραν του σφραγίσματος και των προστίμων, οι επιχειρήσεις αυτές προτεραιοποιούνται και για τακτικό φορολογικό έλεγχο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων