Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 00:45

  Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι πολίτες θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεγάλη ήττα του Αλέξη Τσίπρα και με διαφορά που δεν θα απέχει ιδιαίτερα από τα όσα προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις, προβλέπει για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εξ απορρήτων του Κυριακου Μητσοτάκη και συντονιστής του επικοινωνιακού και στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. 

  "Οι εκλογές θα είναι ένας γολγοθάς για τον κ. Τσίπρα" δηλώνει σε συνέντευξή του στο Capital.gr και τον Μανόλη Καψή και συμπληρώνει πως το αποτέλεσμά τους "θα είναι καταλυτικό". 

  Η εργώδης ατμόσφαιρα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου έχουμε κλείσει το ραντεβού για τη συνέντευξη με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, πιστοποιεί αυτό που υποπτευόμαστε όλοι. Για τη Νέα Δημοκρατία και το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπαρχουν ευρωεκλογές. Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Και το αποτέλεσμα της κάλπης, είναι ο πρόλογος για την αλλαγή σελίδας. Το πρώτο ημίχρονο των εθνικών εκλογών. "Πιστεύω ότι οι πολίτες θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές, λέει στο Capital.gr ο κ. Θεοδωρικάκος. Θα συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες, και δεν θα υπάρχει χαλαρή ψήφος".

  Το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 και την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έως σήμερα, δεν έχουν μεσολαβήσει εκλογές, δίνει ένα πρόσθετο αβαντάζ στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η πρώτη φορά που οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την απογοήτευσή τους από την κυβέρνηση Τσίπρα. Και το επιτελείο Μητσοτάκη σπεύδει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία. "Το ψηφοδέλτιο που τιμωρεί τον κ. Τσίπρα, είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας" δηλώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

  Τυπικά η στόχευση της Νέας Δημοκρατίας είναι η νίκη στις εκλογές και η άνοδος των ποσοστών σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Αλλα φυσικά αυτό που ελπίζει, είναι τελείως διαφορετικό. Η εικόνα που προσδοκά το επιτελείο Μητσοτάκη, όπως αναφέρει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι -ει δυνατόν- κανείς υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορέσει να κερδίσει μια εκ των 13 Περιφερειών, καθώς και να κερδίσει η ΝΔ και τους 3 μεγάλους Δήμους. Η ελπίδα δεν φαίνεται εξωπραγματική, σύμφωνα τουλάχιστον με τις μετρήσεις, με εξαίρεση τον Δήμο του Πειραιά. Ο κ. Θεοδωρικάκος, εκτιμά μάλιστα ότι κανείς εκ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να περάσει στον δεύτερο γύρο. Εφόσον η εκτίμησή του επιβεβαιωθεί, η συνέχεια θα είναι  όντως γολγοθάς για τον κ. Τσίπρα.

  Κατά τα λοιπά ο κ. Θεοδωρικάκος, για χρόνια επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO και βαθύς γνώστης των ερευνών κοινής γνώμης, εκτιμά ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει καμία πιθανότητα να μπει στην επόμενη Βουλή, αλλα δεν μπορεί να αποκλείσει άλλες εκπλήξεις, όπως η "Ελληνική Λύση" του Κυριάκου Βελόπουλου. Εκτιμά ότι το μεγάλο αβαντάζ της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι προσελκύει ψηφοφόρους από όλους τους χώρους, βλέπει ότι ακόμα και άνθρωποι που από αντίδραση ψήφισαν στο παρελθόν Χρυσή Αυγή, τώρα θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, πιστεύει ότι τα σκάνδαλα έχουν υποσκάψει αν όχι συνθλίψει το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα του Συριζα και καταλήγει:  "Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης θα είναι τέτοιο, που θα εχει καταλυτική επίδραση στις πολιτικες εξελίξεις. Η πολιτική αλλαγή ξεκινά στις 26 Μαΐου. Το αποτέλεσμά τους θα είναι κρίσιμο."

  Η συνέντευξη του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στον Μανόλη Καψή 

  - Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα κ. Θεοδωρικάκο. Ότι οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο.

  Νομίζω ότι ο  κύριος Τσίπρας προβληματίστηκε πάρα πολύ για το τι θα κάνει με τις εκλογές, γιατί έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν τεράστια, όσο κι αν εκείνος θέλει να τα εξωραΐσει, και πολιτικά ο κ. Τσίπρας είναι πάρα πολύ στριμωγμένος. Ψάχνει να βρει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσει και τελικά αποφάσισε να πάει τις εκλογές μετά τις ευρωεκλογές.

  - Αν μπορούμε να κάνουμε μια υπόθεση γιατί δεν έκανε τις εκλογές την Ανοιξη, νομίζω ότι θα καταλήξουμε πως ελπίζει ότι οι παροχές που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, θα τον βοηθήσουν να ανακάμψει. Τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις.

  Κύριε Καψή, ο κύριος Τσίπρας έχει την ελπίδα του τζογαδόρου. Χάνει, χάνει, χάνει, νομίζει ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει. Δεν θα γυρίσει. Ουτε είμαστε 40 και 50 χρόνια πίσω, που οι Έλληνες θα μπορούσαν με κάποιες προεκλογικές δήθεν παροχές, να αλλάξουν την ψήφο τους. Η απόφαση των Ελλήνων να αφήσουν στο χθες τον κύριο Τσίπρα είναι πανίσχυρη και αυτό θα αποδειχθεί στις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου.

  - Εσείς έχετε μια ερμηνεία γιατί δεν επέλεξε να πάει νωρίτερα στις εκλογές, αφού οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν σημάδια ανάκαμψης;

  Σας απάντησα. Έχει την ελπίδα του τζογαδόρου. Ότι περνώντας ο καιρός μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν πρόκειται να αλλάξουν υπέρ του τα πράγματα, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, γιατί μεσολαβεί ένα πολύ βασικό γεγονός, οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές στις 26 Μαΐου. Θα είναι ένας γολγοθάς για τον κύριο Τσίπρα και το αποτέλεσμά τους θα είναι καταλυτικό. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές. Θα συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες, αυτή είναι η εκτίμησή μου, ότι οι ελληνίδες και οι οι Έλληνες θα πάνε στις κάλπες…

  -  Δεν θα υπάρξει χαλαρή ψήφος;

  Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, γιατί δεν είναι χαλαρή η κατάσταση της χώρας και δεν είναι χαλαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια. Για το καλό της οικονομίας, η οποία δεν θέλει άλλη αβεβαιότητα, για το καλό της ασφάλειας, γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να ζουν άλλο στην ανασφάλεια, για το καλό της χώρας, για το καλό της προοπτικής της πατρίδας μας, για την αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, οι έλληνες θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και στις 26 Μαΐου θα στείλουν ένα πανίσχυρο μήνυμα ενάντια στον κύριο Τσίπρα. Και συνάμα θα ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία και θα την καταστήσουν την πρώτη πολιτική δύναμη στον τόπο.

  - Μήπως αυτές οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί, που έχετε καλλιεργήσει στους οπαδούς σας, για μια τεράστια νίκη στις ευρωεκλογές, είναι ένας κίνδυνος για τη Νέα Δημοκρατία;

  Κύριε Καψή, ανταποκρινόμαστε σε αυτό που θέλει η ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία θέλει να πάει μπροστά. Θέλει επομένως μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, θέλει μια συντριπτική ήττα για το ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Τσίπρα και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Το ψηφοδέλτιο που τιμωρεί τον κύριο Τσίπρα, είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

  - Εγώ σας ρώτησα κάτι διαφορετικό. Οι δημοσκοπησεις σας δίνουν μια μεγάλη διαφορά, της τάξεως των 10 μονάδων, ενδεχομένως και μεγαλύτερη από 10 μονάδες...

  Το ξέρω κ. Καψή, οι δημοσκοπήσεις είναι δημοσκοπήσεις. Τις διαβάζω, τις μελετώ, τις παίρνουμε υπόψη μας…

  - Αλίμονο αν εσείς δεν παίρνατε υπόψιν σας τις δημοσκοπήσεις…

  Αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν καθοδηγούν αυτομάτως τη Νέα Δημοκρατία. Κάνουμε  πολιτική και έχουμε τη δική μας στρατηγική. Και η στρατηγική μας είναι αποφασιστική. Ζητούμε από τους Έλληνες να μην ψηφίσουν χαλαρά, να ψηφίσουν σκληρά. Να τιμωρήσουν τον κύριο Τσίπρα και να ανοίξουν μια καινούργια περίοδο.

  - Η ερώτηση μου είναι, μήπως η προσδοκία που έχει δημιουργηθεί από τις δημοσκοπήσεις, ότι η διαφορά θα είναι πάνω απο 10 μονάδες, μήπως με μια μικρότερη διαφορά, δημιουργηθεί ένα αίσθημα απογοήτευσης; 

  Καταρχάς δεν έχουμε ονομάσει κανέναν αριθμό διαφοράς. Ο στόχος μας είναι μια βαριά ήττα για τον κύριο Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική τους και η πρώτη θέση, η νίκη της νέας Δημοκρατίας, με ενισχυμένα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές. 

  - Αυτός είναι ο στόχος;

  Αυτός είναι ο δικός μας στόχος, όπως σας τον ονόμασα. Όπως επίσης, καθώς την ίδια ημέρα θα γίνουν περιφερειακές εκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες στους τρεις μεγάλους Δήμους, κακά τα ψέματα έχουν έντονο πολιτικό χρώμα, εμείς θέλουμε να μην εκλεγεί σε καμιά περιφέρεια της Ελλάδας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Περιφερειάρχη. 

  - Αρα θέλετε και τις 13 περιφέρειες γαλάζιες ή έστω πράσινες;

  Δεν θα είναι και οι 13 περιφέρειες κερδισμένες από τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εμείς θέλουμε οι περισσότερες Περιφέρειες της χώρας, να κερδηθούν από υποψήφιους που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Και δεν το θέλουμε για λόγους κομματικού εγωισμού, ας μου επιτραπεί, θέλω να το διευκρινίσω αυτό. Οι  περιφέρειες παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας και έχουν άμεση διασύνδεση με τις κεντρικές πολιτικές. Πιστεύουμε λοιπόν ότι ο πολιτικός προσανατολισμός της κυβέρνησης, της επόμενης κυβέρνησης, πρέπει να είναι κοντά στον πολιτικό προσανατολισμό των περιφερειαρχών.

  - Άρα να συνοψίσω τους στόχους σας…

  Άρα οι περισσότεροι περιφερειάρχες, άρα η πλειονότητα των 13 περιφερειών να προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία ή από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και να μην εκλεγεί κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης πουθενά. Ιδίως στην περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και την οποία πιστεύουμε, προσδοκούμε και ελπίζουμε, ότι η Νέα Δημοκρατια θα την κερδίσει με την υποψηφιότητά του κυρίου Πατούλη. Στους δε 3 μεγάλους δήμους, επίσης στοχεύουμε στη νίκη και στους τρεις. Με τον κύριο Μπακογιάννη στην Αθήνα, τον κύριο Βλαχάκο στον Πειραιά και τον κύριο Ταχιάο στην Θεσσαλονίκη. Και η εκτίμηση μου, κύριε Καψή είναι, ότι σε αυτούς τους τρεις δήμους, το πιθανότερο είναι ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπουν  καν στο δεύτερο γύρο. 

  - Η αλήθεια πάντως είναι ότι στις δημοσκοπήσεις βλέπουμε ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων ψηφοφόρων και οι περισσότεροι από αυτούς τους αναποφάσιστους, το 2015 έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αρα έχει λαμβάνειν, να το πω έτσι απλοϊκά.

  Δεν έχει λαμβάνειν...Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι βαθύτατα από την τετραετία του κύριου Τσίπρα. Οι Έλληνες είναι προδομένοι. Το όνειρο έγινε εφιάλτης. Η υπερφορολόγηση...

  - Εσείς πάντως έχετε φθάσει σε ένα ταβάνι…

  Ναι, αλλά υπάρχει κάτι καινούργιο, κύριε Καψή. Ότι  η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη εισπράττει, ας μου επιτραπεί η φράση, ψηφοφόρους, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει όλα τα κόμματα. Εισπράττει από ανθρώπους που στις προηγούμενες εκλογές είχαν προτιμήσει και είχαν εμπιστευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα του κεντρώου χώρου, πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Και απο κόμματα παραδοσιακά της δεξιάς και από ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν ψήφιζαν τη Νέα Δημοκρατία ή απείχαν στις τελευταίες εκλογές. Και από πολλές, πολλές χιλιάδες νέα παιδιά, τα οποία δεν θέλουν να ζουν όμηροι επιδομάτων του κύριου Τσίπρα τις παραμονές των εκλογών.

  - Εγώ παρατήρησα, δεν ξέρω αν έκανα λάθος, αλλά νομίζω ότι αυτό που είδα στις μετρήσεις όσον αφορά τη Βόρειο Ελλάδα, που λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει-, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρειο Ελλάδα έχει μια μεγάλη απώλεια δυνάμεων-, δεν φαίνεται όμως να έχει τόσο μεγάλη αύξηση η Νέα Δημοκρατια. Μήπως εδω, σε αυτές περιοχές, όπου είναι πολύ έντονο το αίσθημα της προσβολής της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, λόγω του μακεδονικού... Μήπως δούμε την άνοδο ακραίων κομμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή; Και δεν εισπράξετε εσείς τελικά τη δυσφορία του κόσμου για το σκοπιανό;

  Καταρχάς εμείς αυτό που κάναμε για το θέμα των Σκοπίων ήταν αυτό που πιστεύαμε. Η  πολιτική που έκανε η ΝΔ ήταν πολιτική αρχών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τήρησε μια απολύτως υπεύθυνη και πατριωτική θέση και συνεχιζει να τηρεί μία τέτοιου είδους πολιτική στάση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι μακεδόνες θα τιμωρήσουν παραδειγματικά τον κύριο Τσίπρα και τον ΣυΥΡΙΖΑ. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, σε ολόκληρη τη Μακεδονία μας, θα είναι με πολύ μεγάλη απόσταση το πρώτο κόμμα και ιδιαίτερα ενισχυμένη. Ο αληθινός πατριωτισμός θα εκφραστεί με την ψήφο στην Νέα Δημοκρατία.

  - Εγώ σας ρώτησα αν φοβάστε την άνοδο ακραίων κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή.

  Δεν φοβάμαι τίποτα. Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες εκλογές, σε αυτή την κάλπη θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Οι άνθρωποι έχουν καταλάβει ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με το να αντιδράμε. Χρειάζεται ένας σωστός δρόμος για να πάμε μπροστά.

  - Εγώ είδα και περίεργα κόμματα...

  Ένα λεπτό. Ο σωστός δρόμος για να πάμε μπροστά, είναι να έχουμε μια πατριωτική πολιτική, αυτό έκανε η Νέα Δημοκρατια και γι’ αυτό, να μου το θυμάστε, στη Μακεδονία η Νέα Δημοκρατία θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη, όπως και σε όλη την Ελλάδα. 

  - Εγώ είδα επίσης και περίεργα κόμματα, δεν ξέρω πώς αλλιώς να τα χαρακτηρίσω...Όπως την Ελληνική Λύση, δεν ξέρω αν την λέω σωστά, του κύριου Κυριάκου Βελόπουλου. Φαίνεται να έχουν  πιθανότητες να μπουν στη Βουλή. Αυτό είναι πρόβλημα για την Νέα Δημοκρατια. 

  Εμείς πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να προτιμήσουν  την Νέα Δημοκρατία και δεν νομίζω ότι η λύση που αναφέρατε, η συγκεκριμένη, αποτελεί καμία σοβαρή προοπτική για τον τόπο.

  - Το είδατε όμως, δεν μπορεί εσείς να μην το είδατε στις μετρήσεις, ότι έχει ελπίδες να μπει στη Βουλή…

  Είναι προφανές από τις μετρήσεις ότι έχει ελπίδες να μπει στη Βουλή και απευθύνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους, ότι  η πατριωτική λύση σε αυτές εκλογές λέγεται Νέα Δημοκρατία.

  - Τον Πάνο Καμμένο τον βλέπετε στην επόμενη Βουλή;

  Όχι...

  - Παρά την έξυπνη καμπάνια που κάνει, με τα τηλεοπτικά σποτ, με το Θανάση...

  Οσο έξυπνα και να προσπαθεί κανείς να υπερασπιστεί λαθεμένες πολιτικές δεν έχει αποτελέσματα. Η πολιτική του κύριου Καμμένου είναι απολύτως συνυπεύθυνη για ό,τι έγινε στο σκοπιανό. Όταν  η Νέα Δημοκρατία έκανε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα, ο κύριος Καμμένος έδωσε το φιλί της ζωής σε εκείνη την κυβέρνηση και το στυλό στο χέρι του κυρίου Κοτζιά και του κύριου Τσίπρα, να υπογράψουν την επώδυνη συμφωνία των Πρεσπών. Οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Όπως είναι τεράστια η ευθύνη του, που 4 χρόνια συγκυβέρνησε με τον κύριο Τσίπρα, υπέγραψαν δύο επώδυνα μνημόνια στην πραγματικότητα και δέσμευσαν τη χώρα με βαριές αντιαναπτυξιακές πολιτικές για πολλές δεκαετίες. Ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία πιθανότητα να μπει στη Βουλή.

  - Σας ρωτώ για τα μικρότερα κόμματα, γιατί το ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα, το πόσα κόμματα θα εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή, όταν θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να είστε πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό που θα κρίνει την αυτοδυναμία είναι πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

  - Έχετε δίκιο, το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής, είναι ένας πολύ ισχυρός παράγοντας, για το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για αυτοδυναμία...

  - Εσείς βλέπετε  πεντακομματική Βουλή;

  Ας μην βιαζόμαστε. Τωρα έχουμε τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου και θεωρώ ότι το αποτέλεσμά τους θα έχει καταλυτική επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις.

  - Εσείς βλέπετε συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ;

  Ο ελληνικός λαός ύστερα από τέσσερα χρόνια που έχει να ψηφίσει, είναι αποφασισμένος να δώσει ένα ισχυρό μάθημα στον κύριο Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας θα πληρώσει για τα ψέματα, για την αποτυχία, για την αναξιοπιστία, για τη βαριά υπερφορολόγηση που διέλυσε τη μεσαία τάξη στη χώρα, για τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, για τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας και για τη μαζική ανασφάλεια που έχει διασπείρει στην ελληνική κοινωνία. Δεν γλιτώνει με τίποτα απ’ την κάλπη της 26ης Μαΐου ο κύριος Τσίπρα. Όσα  ψέματα και να πει. Διότι το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι από την αρχή ως το τέλος λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας. Δεν έχει σταματήσει…

  - Σας  εντυπωσιάζει πάντως η αντοχή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμα και σε μια τέτοια φάση.

  Στις 26 Μαΐου το βράδυ να το ξανασυζητήσουμε αυτό.

  - Εμένα μου έχει κάνει εντύπωση πάντως, ότι ακόμη και τα σκάνδαλα που προκύπτουν, που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες, η συνέντευξη του Ευάγγελου Μαρινάκη, η Πετσιτιάδα όπως την ονόμασε ο Άλεξης Τσιπρας, δεν φαίνεται να κλονίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Τι λέτε; Που είναι το διαβόητο ηθικό τους πλεονέκτημα; Κυβέρνησαν τη χώρα τέσσερα χρόνια και έχουν καταφέρει να προκαλέσουν σκάνδαλα και να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου, είναι βουτηγμένα μέχρι τον λαιμό στη διαπλοκή, κ. Καψή. Αυτη ειναι η πραγματικότητα. Είναι δεύτερη ημέρα αυτήν την στιγμή που συζητάμε, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και τις επόμενες μέρες, οι καταγγελίες που έκανε ο κύριος Μαρινάκης, δεν θα έχουν καμία απάντηση. Τι έγινε, τι συμβαίνει, γιατί σιωπούν, ποια είναι η αλήθεια; Είναι ολοφάνερο ότι είναι σε σχέση διαπλοκής με πάρα πολλούς επιχειρηματίες και ότι αυτά που κάνανε...

  - Εκτιμάτε ότι τα σκάνδαλα θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα;

  Θα παίξουν. Θα παίξει και αυτό ρόλο. Και εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης θα είναι τέτοιο, που θα έχει καταλυτική επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις.

  - Σε κάθε περίπτωση πάντως η πολιτική αλλαγή θα έρθει με τις εθνικές εκλογές. Θα  είναι πρόκριμα οι ευρωεκλογές, αλλα η πολιτική αλλαγή θα έρθει με τις εθνικές εκλογές. 

  Η πολιτική  αλλαγή ξεκινά στις 26 Μαΐου. Το αποτέλεσμά τους θα  είναι κρίσιμο.

  - Εγώ βλέπω πάντως ότι στις εθνικές εκλογές, ακόμα η αυτοδυναμία δεν έχει κλείσει.

  Αυτοδυναμία ή όχι, κ. Καψή, έχει σχέση με το αποτέλεσμα και μόνο των εθνικών εκλογών. Σας επαναλαμβάνω ότι οι δημοσκοπήσεις, δεν είναι εργαλεία πρόβλεψης των αποτελεσμάτων. Η ισχυρή πεποίθησή μου  ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα μεγάλο ποσοστό για να πάει τη χώρα παρακάτω, έγκειται στο ότι δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση για τη χώρα. Οι Έλληνες θέλουν να πάνε μπροστά, δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω.

  - Βλέπετε εφόσον περάσουμε τις ευρωεκλογές, να υπάρχει περιθώριο να πάμε αμέσως μετά σε εκλογές; Έχει καμία λογική αυτο το σενάριο;

  Ο κύριος Τσίπρας θα απολέσει τον έλεγχο των εξελίξεων στις 26 Μαΐου. Το τι θα κάνει, θα πρέπει να το συζητήσει με το κόμμα του και είμαι βέβαιος ότι οι αποφάσεις πλέον δεν θα είναι μόνο δικές του.

  - Βλέπετε να έχει λογική στο να πάει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, σε εθνικές εκλογές;

  Δεν μπορώ να ξέρω με ποιον τρόπο θα σκεφτούν  στο ΣΥΡΙΖΑ μετά από το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου. Εκείνοι θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν. Για το καλό της της χώρας, οι εκλογές θα έπρεπε ήδη έχουν γίνει.

  - Εντάξει δεν κάνετε πρόβλεψη. Σε περιπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, τι κάνετε;

  Μην κάνετε τέτοια άλματα. Αλλα για να μην θεωρηθεί ότι αποφεύγω να απαντήσω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διευκρινίσει, ότι είτε είναι αυτοδύναμος είτε όχι, θα απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές, φιλομεταρρυθμιστικές δυνάμεις μέσα στη Βουλή. Θελει να σχηματίσει μία κυβέρνηση με τους πιο άξιους Έλληνες, μια κυβέρνηση για το καλό όλων των Ελλήνων. Αυτό έχει διευκρινιστεί και αυτό θα συμβεί.

  - Ναι αλλά σε περίπτωση που σχηματιστεί  κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα μπορεί να υλοποιήσει με πιστότητα, το σχέδιο που έχει εκπονήσει.

  Μην κάνετε άλματα.

  - Αυτή είναι η δουλειά μου. Να προσπαθώ να προβλέπω.

  Σας επαναλαμβάνω ότι η πρόθεση του Κυριακου Μητσοτάκη είναι να συνεργαστεί με όλες τις φιλοευρωπαϊκές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που θα είναι στη Βουλή.

  - Η λογική η δική μου πάντως λέει, ότι θα κάνει μια κυβέρνηση να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και θα πάει σε εκλογές.

  Κάνετε άλματα. Δεν μπορώ να μπαίνω σε υποθετικά σενάρια. Αυτό που έχει αξία αυτή την ώρα, είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι έχουμε εκλογές στις 26 Μαΐου. Στις 26 Μαΐου είναι οι εκλογές και το αποτέλεσμά τους είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την πορεία των εξελίξεων. Τωρα ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει τη δύναμη του, τώρα πρέπει να επιβάλει την πολιτική αλλαγή. 

  -  Και αντιλαμβάνομαι ότι η δική σας πρόβλεψη είναι, ότι το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Δεν σας φοβίζει...

  Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Τα προβλήματα στη χώρα δεν είναι καθόλου χαλαρά, για να δικαιολογείται η χαλαρή ψήφος.

  - Λέτε ότι θα βρει την ευκαιρία ο κόσμος να εκφράσει τον θυμό του...

  Και τον θυμό του και τη διαμαρτυρία του και την επιλογή του να προχωρήσει μπροστά και να πει ότι θέλει να πάει μπροστά η Ελλάδα, θέλει να ξανασταθεί στα πόδια της. Θελουμε να επανεκκινήσει η οικονομία, θέλουμε να αναγεννήσουμε τον τόπο, θέλουμε οι πολιτικοί να μας λένε αλήθειες και αυτό κάνει ο Μητσοτάκης. Θελουμε θετική διέξοδο. Γι’ αυτό, για όλους αυτούς τους λόγους, οι πολίτες θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές. Επιπροσθέτως θέλω να σας πω, ότι η ΝΔ έχει ένα θαυμάσιο ψηφοδέλτιο. Εχει 42 ανθρώπους πολύ άξιους, με πολύ ισχυρό τον άνεμο της ανανέωσης αλλά και με έμπειρα στελέχη.

  -  Η αλήθεια είναι αφού το θίγετε...

  Αφήστε με να τελειώσω. Με ανθρώπους από όλους τους κοινωνικούς χώρους και οι πολίτες έχουν έναν πρόσθετο λόγο να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν πάρα πολλές επιλογές.

  - Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι το Νόμπελ θα είναι τιμητικό για τη χώρα...

  Το διευκρίνισε ο κ. Μεϊμαράκης. Μιλούσε γενικά, δεν μιλούσε για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το διευκρίνισε αυτό ο κ. Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαρακης είναι άξιο στέλεχος της παράταξης, διετέλεσε πρόεδρος σε δύσκολες στιγμές και θα έχει τη δική του πολύ σημαντική συμβολή στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων