Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Μαϊ-2017 01:43

  Τσακαλώτος: Πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία σε τρεις εβδομάδες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δήμητρας Καδδά

  "Είμαι αρκετά βέβαιος ότι εφόσον όλες οι πλευρές προτίθενται να καταλήξουν σε ένα  συμβιβασμό, τότε η εξεύρεση λύσης μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες πραγματικώς δεν είναι κάτι που κινείται πέραν των ορίων της ανθρώπινης ευφυΐας. Αυτό σημαίνει πως όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν μικρούς συμβιβασμούς. Αλλά νομίζω πως είναι σε όλους μας σαφές κι εσείς οι ίδιοι το καταλάβατε από τα λεγόμενα του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Πιέρ Μοσκοβισί και του Κλάους Ρέγκλιγκ ότι  η προσδοκία είναι να καταλήξουμε σε μία συμφωνία μέσα σε τρεις εβδομάδες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τέλος του Eurogroup.

  "Νομίζω ότι όλοι κατάλαβαν ότι πρέπει να φτάσουμε σε μία συμφωνία μέσα στις τρεις αυτές εβδομάδες" επανέλαβε μιλώντας για το ζήτημα του χρέους.

  Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι υπάρχει μία γενική συμφωνία πως "έχουμε προχωρήσει πολύ με την εφαρμογή του πακέτου, ενώ [οι ΥΠΟΙΚ] συνεχάρησαν την Ελλάδα για την ποιότητα του πακέτου".

  Αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις του Επιτρόπου Μοσκοβισί ότι έχουν ολοκληρωθεί τα 115 από τα 140 προαπαιτούμενα.

  Επισήμανε παράλληλα "ότι το θέμα του χρέους είναι πολύ σοβαρό". Ανήγγειλε ότι "συμφωνήσαμε αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ότι θα τα εφαρμόσουμε  για 4 χρόνια μετά το τέλος του προγράμματος" Δηλαδή το 2018 και 4 χρόνια ακόμη στην συνέχεια έως και το 2022, άρα στο σύνολο για 5 έτη.

  Πρόσθεσε ότι "προσπαθήσαμε να θέσουμε το θέμα της ελληνικής οικονομίας και των αγορών". Ανέφερε ότι  "φυσικά υπάρχει ακόμη μία διάσταση απόψεων" αλλά είπε ότι οι πλευρές "έχουν έρθει πιο κοντά". Παρ όλα αυτά εξήγησε ότι στο τέλος του Eurogroup  "συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει αυτή η σαφήνεια" που αναζητούνταν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ