Συνεχης ενημερωση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:30
Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Την περικοπή της εισφοράς στο εισόδημα των επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (από το 20% στο 17%) εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στο Star, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του Capital.gr.
Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως η μείωση της εισφοράς από το 20% στο 17% "εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση", ενώ παραδέχτηκε ότι "το συζητά η κυβέρνηση".
Ωστόσο, η άποψη του κ. Κατρούγκαλου είναι πως πρέπει "να δούμε επέκταση της μεταβατικότητας" στο 20% .
Ο ίδιος δήλωσε πως "είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες να πάει η εισφορά στο εισόδημα τους από το 14% (σ.σ. από 1/1/2017) πχ στο 15-15,5% και όχι στο 17% (από 1/1/2018), όπως προβλέπει το κυβερνητικό προσχέδιο του νέου Ασφαλιστικού.
Έτοιμη η αναλογιστική μελέτη
"Έχουμε έτοιμη την αναλογιστική μελέτη, αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει στα ποσοστά αναπλήρωσης", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως "οι Ευρωπαίοι αποδέχονται την πρόταση μας σε γενικές γραμμές".
Σχολιάζοντας τις διαρροές στα ΜΜΕ περί αιτήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για περικοπές 15% σε όλες τις κύριες συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως "δεν έχει από πρώτο χέρι" τις θέσεις του Ταμείου.
Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την επίσημη θέση της κυβέρνησης πως "κόκκινη γραμμή μας είναι η μη μείωση των κύριων συντάξεων".
Επισήμανε, παράλληλα, ότι "το ταμειακό έλλειμμα των ασφαλιστικών φορέων είναι 3 έως 4 δισ. ευρώ".
Σημειώνεται ότι αύριο στις 11 ώρα το πρωί είναι προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το ανώτατο κλιμάκιο των θεσμών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει κλείσει η συμφωνία για το ασφαλιστικό το αργότερο έως τις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η διαπραγμάτευση να κρατήσει δύο μήνες και όχι έναν και έτσι η συμφωνία για το ασφαλιστικό και η θέσπιση του να καταλήξει το αργότερο έως τα μέσα Απριλίου.
-
17:53 Προσεχώς η διάθεση 9 εκατ. ευρώ στις μονές του Αγίου Όρους για αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς
-
17:50 H νέα κινεζική πρεσβεία και η σχέση Λονδίνου – Πεκίνου
-
17:41 Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη άνοδος με ράλι Cenergy - Viohalco
-
17:38 Η αντιπαράθεσή του με τον Τραμπ ενισχύει τη δημοφιλία του Μακρόν
-
17:38 Παρουσιάστηκε το ν/σ για την επιστολική ψήφο των Αποδήμων - Τι προβλέπει
-
17:29 ΗΑΕ: Δεν θα επιτρέψουν τη χρήση της επικράτειάς τους για επιθέσεις εναντίον του Ιράν
-
17:28 Κομισιόν: Ξεκινά έρευνα σε Grok και X στο πλαίσιο του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες
-
17:21 Τέσσερις νεκρές εργαζόμενες από τη φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα - Τι ερευνάται για τα αίτια
-
17:01 Ο Τραμπ στέλνει τον "τσάρο των συνόρων" Τομ Χόμαν στη Μινεσότα
-
16:59 "Προστατεύοντας τη φύση σε έναν κόσμο που αλλάζει"
-
Ένα εργοστάσιο, ένα φονικό και η Ελλάδα
-
Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα - Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές, μία αγνοούμενη και οκτώ τραυματίες
-
Ένας Έλληνας πρωτοπόρος βιομήχανος-δημιουργός "έφυγε". Ε, και λοιπόν;
-
Τ. Πανούσης (doValue): Επιστρέφουν στην επόμενη 3ετία στο τραπεζικό σύστημα 10 δισ. υγιών δανείων
-
Ρωσία: Το πρώτο εγχώριας κατασκευής παγοθραυστικό τάνκερ πλησιάζει εργοστάσιο υπό αμερικανικές κυρώσεις
-
Μετοχές που άλλαξαν το βάρος της αγοράς
-
Όλα λάθος
-
Τι αλλάζει στην έκδοση των επικουρικών συντάξεων - Σχέδιο επίσπευσης όταν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση
-
Ντέλσι Ροντρίγκεζ: "Φτάνει πια" με τις "διαταγές της Ουάσιγκτον"
-
Optima Research: Η άνοδος στο Χρηματιστήριο θα συνεχιστεί, υπάρχει σημαντική "αξία" - Τα top picks του 2026
-
Η παραδουλεύτρα των ισχυρών (86)
-
Όλα λάθος (26)
-
Οριστικό τέλος στο ρωσικό αέριο στην Ευρώπη από το 2027 - Θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ουγγαρία (19)
-
Τραμπ: Ευθύνες στους Δημοκρατικούς για το θάνατο δύο Αμερικανών από πυρά της αστυνομίας στη Μινεάπολη (18)
-
Ρευματοκλοπές-λαθρεμπόριο καυσίμων: Ανταγωνιστές στην απάτη (15)
-
Η Μ. Καρυστιανού ρωτάει Κ. Μητσοτάκη τι θα συζητήσει με Ερντογάν (14)
-
Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα - Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές, μία αγνοούμενη και οκτώ τραυματίες (13)
-
Αλ. Τσίπρας: "Η σκέψη μας βρίσκεται στα Τρίκαλα - Ως πότε θα θρηνούμε ανθρώπους που χάνονται κυνηγώντας την επιβίωση;" (8)
-
Ένα εργοστάσιο, ένα φονικό και η Ελλάδα (8)
-
Ν. Ανδρουλάκης: Δεν στέκεται ως υπουργός ο κ. Φλωρίδης (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ