22:09 24/01
Συρία: Η εκεχειρία με τους Κούρδους παρατείνεται για άλλες 15 ημέρες
Πηγές και από τις δύο πλευρές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συμφωνήθηκε παράταση της εκεχειρίας, με έναν Σύρο αξιωματούχο να μιλάει για διάστημα "ενός μήνα".
Με το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα να παραπέμπεται σε… δεύτερο χρόνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους.
"Η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 32 Βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας. Βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα", τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.