Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Μαϊ-2017 11:28

  Οργανισμός Λιμένος Καβάλας: Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την αύξηση της κίνησης κρουαζιέρας

  Οργανισμός Λιμένος Καβάλας: Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την αύξηση της κίνησης κρουαζιέρας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ) Α.Ε. η αύξηση της κίνησης κρουαζιέρας αποτελεί σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, προς όφελος τόσο του ίδιου του λιμένα όσο, κυρίως, της πόλης που τον φιλοξενεί. Σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, αλλά και γεωστρατηγικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, ο ΟΛΚ προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις και κινήσεις, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της ελκυστικότητας του λιμένα Καβάλας "Απόστολος Παύλος" για τις εταιρείες κρουαζιέρας. Η στρατη γική του λιμένα εδράζεται σε τρεις πυλώνες. 

  Αναβάθμιση υποδομών 

  Τα τελευταία τέσσερα έτη ο ΟΛΚ έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών στον λιμένα "Απόστολος Παύλος", με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των επιβατών κρουαζιέρας. Η τελευταία σημαντική επένδυση αφορά την αναβάθμιση του προσήνεμου μόλου, ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων. Ως αποτέλεσμα, έχει δημιουργηθεί ένα νέο λειτουργικό κρηπίδωμα μήκους 450 μέτρων και βάθους 9 μέτρων, το οποίο διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό (προσκρουστήρες, παροχές υδροδότησης, συστήματα ασφαλείας) ώστε να εξυπηρετεί αποδοτικά κρουαζιερόπλοια μήκους έως και 380 μέτρων. Ο προσήνεμος μόλος διαθέτει πλέον δύο κρηπιδώματα για την ασφαλή πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων συνολικού μή- κους 610 μ. Το νέο κρηπίδωμα στο λιμάνι της Καβάλας μπορεί να εξυπηρετήσει τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, όντας ένα από τα λίγα λιμάνια της χώρας που έχουν αυτήν τη δυ- νατότητα. Τους επόμενους μήνες πρόκειται να υλοποιηθεί έργο που αφορά δίκτυο Η/Μ, ηλεκτρικής τροφοδοσίας κρουαζιερό- πλοιων, επίστρωση βιομηχανικού δαπέδου, συνολικού προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ. 

  Αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών 

  Σταθερή επιδίωξη του ΟΛΚ είναι η συνεχής βελτίωση της εξυπηρέτησης και η μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των επιβατών και των εταιρειών κρουαζιέρας από τη χρήση του λιμένα της Καβάλας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε σειρά έργων και πρωτοβουλιών που αναβαθμίζουν το παρεχόμενο λιμενικό προϊόν. Το πλέον πρόσφατο έργο αφορά την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας του λιμένα, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του Κώδικα ISPS. Επιπρόσθετα, έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις στον επιβατικό σταθμό του λιμένα για τη βελτίωση της εικόνας του αλλά και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες. 

  Μάρκετινγκ 

  Η προβολή του λιμένα αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της στρατηγικής του λιμένα και, προς τούτο, ολοκληρώνεται η εκπόνηση σχετικής μελέτης για το marketing plan του λιμένα, το οποίο θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τον ΟΛΚ ώστε να προβληθεί αποτελεσματικά στις εταιρείες κρουαζιέρας. Επίσης, ο ΟΛΚ συμμετέχει ενεργά σε ενώσεις λιμένων κρουαζιέρας, ώστε να προωθήσει τον λιμένα και τον προορισμό στις εταιρείες κρουαζιέρας αλλά και να αποκομίσει οφέλη από τη δικτύωση με άλλους λιμένες. 

  Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας επενδύει και εργάζεται συστηματικά για την καθιέρωση του λιμένα Καβάλας ως προορισμού για τις εταιρείες κρουαζιέρας. Στόχος μας η αναβάθμιση της Καβάλας ως προορισμού, η οποία, παρά το σπουδαίο ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, αλλά και τη φυσική ομορφιά που διαθέτει, δεν έχει έως σήμερα αποτελέσει βασική επιλογή των εταιρειών. Πέρα από την αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών και την προβολή του λιμένα, είναι αναγκαία και η ανάληψη συλλογικών πρωτοβουλιών σε ένα ευρύτερο γεωγραφικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η βιομηχανία κρουαζιέρας αναζητεί νέους προορισμούς. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων