Πέμπτη, 03-Ιουλ-2025 07:14
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπολιτευτικό σφυροκόπημα - Σκληρό πρέσινγκ από το ΠΑΣΟΚ - Νέες αρρυθμίες σε ΣΥΡΙΖΑ

Της Νίκης Ζορμπά
Δεν κοπάζει η θύελλα που ξέσπασε από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται στα χαρακώματα και δεν προβλέπεται να καταλαγιάσουν τα πνεύματα σύντομα. Όχι πάντως έως ότου κριθεί τι θα γίνει στον επόμενο τόνο:
Το ΠΑΣΟΚ έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση εξεταστικής Επιτροπής. Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, θα είναι έτοιμη η πρότασή τους στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στη θέση του ΠΑΣΟΚ, με τη ρητή αναφορά του ότι απαιτείται άμεση συγκρότηση προανακριτικής και ακολούθως προσφυγή στις κάλπες.
Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει , με τα δεδομένα και τις εισηγήσεις να αλλάζουν διαρκώς: Εξεταστική ή προανακριτική; Γιατί και με ποιο σκεπτικό; Θα αναμένουν σε κάθε περίπτωση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ πριν τοποθετηθούν.
Σε αυτή τη συνθήκη, όλα τα "σφυριά" του ΠΑΣΟΚ, χτυπούν προς την ίδια κατεύθυνση: Τον Πρωθυπουργό.
Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ισχυρίζονται ότι:
1. Ο στενός πυρήνας του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ενήμερος για το πάρτι κακοδιαχείρισης στον ΟΠΕΚΕΠΕ από το φθινόπωρο του 2023 και πώς αυτό αποκαλύπτεται από τις επιστολές του πρώην προέδρου του Οργανισμού Ευάγγελου Σημανδράκου προς τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο.
2. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πια να παριστάνει τον ανήξερο διαχειριστή!
Οφείλει να δώσει απαντήσεις προσωπικά για αυτό το σκάνδαλο που διασύρει τη χώρα μας και κοστίζει 1 δισεκατομμύριο στον ελληνικό λαό.
3. Δεν απευθύνονται σε λωτοφάγους: Ο κ. Βάρρας επί πέντε χρόνια στο Μαξίμου και ο κ. Μπρατάκος δεν βρήκαν πέντε λεπτά να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό για τη δέσμευση χιλιάδων ΑΦΜ; Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένας οργανισμός, που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ!
4. Και ρωτούν τον Κ. Μητσοτάκη :
Γιατί ενώ γνώριζε δεν σταμάτησε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα;
Γιατί κάλυψε τα "γαλάζια" κυκλώματα;
Γιατί ακόμη και σήμερα δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό;
5. Οι ίδιες πηγές καταφέρονται και κατά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
"Πάνω στον πανικό τους να δημιουργήσουν ένα πέπλο προστασίας γύρω από τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μαρινάκης είπε σήμερα: "ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Σημανδράκος το 2023, είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να πληρωθούν κάποια "κόκκινα” όπως τα έλεγε ΑΦΜ. Και οι συνεργάτες του Μαξίμου, άφησαν αυτονοήτως τον κ. Σημανδράκο να μπλοκάρει αυτά τα ΑΦΜ".
Δηλαδή ο κ. Μαρινάκης παραδέχεται την ενοχή Αυγενάκη ο οποίος αμέσως μετά την αποπομπή Σημανδράκου "ξεμπλοκάρισε" χιλιάδες μπλοκαρισμένα ΑΦΜ; Αυτό παραδέχεται ο κ. Μαρινάκης;".
Αποφάσισαν στην Κουμουνδούρου ( περίπου) πώς θα κινηθούν για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ , προκρίνοντας την άμεση συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής και έπειτα την προσφυγή σε κάλπες.
Θα εκδώσουν, είπαν, και χωριστή πρόταση από το ΠΑΣΟΚ για προανακριτική Επιτροπή αλλά ελλείψει των απαιτούμενων 30 υπογραφών, μάλλον θα επέχει θέση πολιτικής δήλωσης.
Από κει και πέρα, ανακουφίστηκαν με τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης ( ΣΚΑΙ) που τους εμφανίζει να ανακτούν μια μονάδα.
Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν επ αυτής ότι είναι "το μόνο κόμμα που ανεβαίνει".
Παραλλήλως, μια εκτός γραμμής πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φαραντούρη για "κυβέρνηση ειδικού σκοπού", αναστάτωσε την Κουμουνδούρου.
Πηγές της τον "άδειασαν" μεν αλλά ο ίδιος δεν ορρώδησε και με νέα του παρέμβαση, δήλωσε πως επιμένει στην πρότασή του.