Παρασκευή, 01-Νοε-2024 16:08
Τη φρεγάτα "Σπέτσαι" στο Τζιμπουτί επισκέπτεται το Σάββατο ο Ν. Δένδιας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στο Τζιμπουτί, προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της εν πλω διοίκησης της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης "Ασπίδες" (EUNAVFOR ASPIDES), από τον Ιταλό υποναύαρχο Massimo Bonu στον Έλληνα αρχιπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πιτυκάκη ΠΝ.
Στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιταλικό πλοίο ITS ANDREA DORIA, θα παραβρεθεί και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης "Ασπίδες" υποναύρχος Βασίλειος Γρυπάρης ΠΝ.
Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφτεί τη φρεγάτα "Σπέτσαι", η οποία ναυλοχεί στο λιμάνι του Τζιμπουτί, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση "Ασπίδες".
Κατά την επίσκεψή του στο Τζιμπουτί ο κ. Δένδιας θα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο - Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.