Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Μαρ-2023 15:57

  Βουλή - Π. Αμυράς: Δεν υπάρχουν ιδιώτες πάροχοι στο νερό - Υπάρχουν μόνο δημόσιοι και δημοτικοί

  Βουλή - Π. Αμυράς: Δεν υπάρχουν ιδιώτες πάροχοι στο νερό - Υπάρχουν μόνο δημόσιοι και δημοτικοί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δεν υπάρχουν τρίτοι. Υπάρχουν μόνο οι δημόσιοι και δημοτικοί πάροχοι", διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, απαντώντας στη Βουλή στην κριτική της αντιπολίτευσης για ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω των προβλέψεων του συζητούμενου νομοσχεδίου με τίτλο "Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων".

  Αναφερόμενος στη σχετική διάταξη, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί, ο κ. Αμυράς είπε ότι "η ανεξάρτητη αρχή παρακολουθεί και εποπτεύει την ορθή εφαρμογή συμβάσεων παραχώρησης υπηρεσιών ύδατος, καθώς και οποιαδήποτε άλλη μορφή συνεργασίας, προγραμματική σύμβαση, σύμβαση παραχώρησης, μεταξύ -και εδώ έχει σημασία- παρόχων υπηρεσιών ύδατος, με σκοπό την δημιουργία οικονομιών κλίμακας".

  Όσο για το ποιοι είναι οι πάροχοι ύδατος, ο κ. Αμυράς επανέλαβε το κείμενο του άρθρου 3 του παρόντος σχεδίου νόμου, που λέει ότι αποκλειστικοί πάροχοι των υπηρεσιών του ύδατος είναι οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. "'Αρα έχουν φύγει οι τρίτοι που λέγατε, ακριβώς για να μην υπάρχει τέτοιου είδους παρανόηση" είπε ο κ. Αμυράς, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρη Καστανίδη.

  Σχολιάζοντας την παρέμβαση Αμυρά, ο κ. Καστανίδης είπε ότι εάν η κυβέρνηση θέλει να είναι επιτυχής και λυσιτελής η νομοτεχνική της βελτίωση, θα χρειαστεί να απαλείψει από την διατύπωσή της τις "συμβάσεις παραχώρησης".

  "Δεν υπάρχουν τρίτοι. Δεν υπάρχουν ιδιώτες. [..] Έχουμε ένα καθαρό πεδίο μπροστά μας. Δεν μιλάμε για ιδιώτες. Δεν υπάρχουν τρίτοι, υπάρχουν μόνο οι δημόσιοι και δημοτικοί πάροχοι" ανταπάντησε ο κ. Αμυράς.

  Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπαχθεί η υπόθεση του νερού, των παρόχων, στην ανεξάρτητη επιτροπή που συστήνετε για το νερό. Καθαρές κουβέντες. Η εποπτεία για το νερό αφορά το Δημόσιο. Το λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Προς τι παρεμβάλλεται αυτή η αρχή; Είναι πονηρό. Και είναι ένας τρόπος να περνάει η ιστορία της ιδιωτικοποίησης εκ του πλαγίου. Σβήστε το, το θέμα αυτό. Όλα τα άλλα είναι πονηρά" είπε ο κ. Φίλης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ