Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιαν-2023 11:32

  Για "πύρρειο" νίκη Μητσοτάκη μίλησε ο Α.Τσίπρας με σημαία και τα εξοπλιστικά

  5790360
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:41

  Της Νίκης Ζορμπά

  Για πύρρειο κοινοβουλευτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεδομένης της καταψήφισης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε οξύτατους τόνους καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού για το θέμα των υποκλοπών, με ιδιαίτερη μνεία στα εξοπλιστικά προγράμματα και σειρά ερωτημάτων για τους παρακολουθούμενους. 

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο πλαίσιο, εμφανίστηκε ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης συνολικά της "προοδευτικής αντιπολίτευσης" και επίδοξος θεματοφύλακας των Θεσμών, υπεραμύνθηκε του ήθους του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό "αδίστακτο" και ιθύνοντα νου της υπόθεσης των υποκλοπών: 

  "Θα μείνετε μια πληγή για τη χώρα και τη Δημοκρατία" είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, στέλνοντας μήνυμα και προς τα δεξιά του: Είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών να τιμωρήσουν την εκτροπή. 

  "Παρακολουθούσατε την ηγεσία του Στρατού για τα 15 δισ εξοπλιστικά, θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από τη ροή χρήματος", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνδέοντας ευθέως τις παρακολουθήσεις του στρατεύματος με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

  "Γνωρίζατε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις και 6 μήνες λέγατε ψέματα γιατί εσείς τις παραγγείλατε", είναι το δια ταύτα της μομφής προς τον πρωθυπουργό, μιλώντας για εγκληματική οργάνωση με έδρα το Μαξίμου". 

  Στο πλαίσιο αυτό είπε για: 

  Μητσοτάκη 

  Για μια πρωτοφανή σε βάθος και σε έκταση παραβίαση του κράτους δικαίου.

  Για μια πρωτοφανή θεσμική και Συνταγματική εκτροπή.

  Που πλέον δεν μπορείτε να αρνείστε ότι συνέβη.

  Δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο.

  Γιατί σήμερα δεν έχετε περιθώριο να δώσετε θολές απαντήσεις.

  Σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιεύματα, πληροφορίες και εικασίες.

  Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις.

  Και απέναντι σε αυτές τις αποδείξεις αλλά και στη θλιβερή στάση σας εδώ και έξι μήνες, χρωστάτε εξηγήσεις. Αν δεν το κάνετε θα είναι ομολογία ενοχής. 

  Εσείς ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων,  μέσα στον πανικό σας ή μέσα στην αλαζονεία της ισχύος σας, κάνατε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί προκειμένου να συγκαλύψετε.

  Τόσο που να μοιάζει η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης.

  Δεν πρόκειται για κάποιο λάθος που αν το γνωρίζατε δεν θα το επιτρέπατε να συμβεί. Πρόκειται για σχέδιο καλά οργανωμένο.

  Δεν πρόκειται για ρυπαρό δίκτυο. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Δεν πρόκειται για μια αστοχία. Πρόκειται για μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη μέρα.

  Επιχειρήσατε να στήσετε ένα καθεστώς για να διασφαλίσετε την εξουσία σας. Τα εργαλεία του παρακράτους σας ήταν απαραίτητα για την άλωση, την πειρατεία, την υποταγή του κράτους στα προσωπικά σας συμφέροντα. Για να μπορείτε πιο εύκολα να εφαρμόζετε άθλιες πολιτικές. Να μοιράζετε δισεκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις. 

  Να δημιουργήσετε το κατάλληλο κλίμα για να ανθίσουν οι Πάτσηδες, οι Στάσηδες και οι λαίμαργες μεραρχίες των γαλάζιων golden boys.

  Γι’ αυτό μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία.

  Δική σας απόφαση, να αναλάβατε την ΕΥΠ με το που μπήκατε στο Μαξίμου.

  Δική σας απόφαση να αλλάξατε το νόμο για να διοριστεί επικεφαλής της ο δικός σας άνθρωπος. 

  Δική σας απόφαση να ορίσετε τον έμπιστο ανιψιό σας στον έλεγχό της. 

  Δική σας απόφαση να προωθήσετε την κα Βλάχου ως εισαγγελέα της.

  Δική σας απόφαση να αλλάξετε το νόμο για την ΑΔΑΕ, μόλις έσκασε η υπόθεση Κουκάκη, για να μη μάθει ποτέ την αλήθεια.

  Δική σας απόφαση να επικαλεστείτε το απόρρητο για να μείνουν όλα στο σκοτάδι.

  Δική σας απόφαση να μην πάτε ούτε ένα στοιχείο στη δικαιοσύνη, να μην υποδείξετε ούτε έναν ένοχο.

  Δική σας απόφαση προσωπική απόφαση και ντροπή η χυδαία και άθλια επίθεση στην Ανεξάρτητη Αρχή και σε ένα έντιμο δικαστή, επειδή επιτέλεσε το Συνταγματικό του καθήκον.

  Ανδρουλάκη 


  Δεν διστάσατε να αφήσετε τη ρετσινιά περί κατασκοπείας για τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, γιατί είστε αδίστακτος.

  Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, μειωμένου καταλογισμού, παρά να αναλάβετε τις ευθύνες σας.  Στο ερώτημα ένοχος ή βλαξ, επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή.

  Τασούλα


  Επιχειρήσατε να μείνουν όλα στο σκοτάδι, δεν θα λογοκρίνετε και την πολιτική μου τοποθέτηση. 

  Παρακολουθήσεις 


  Αλήθεια, όταν τον Αύγουστο αποπέμψατε τον Δημητριάδη και Κοντολέοντα, δεν μιλήσατε μαζί τους; Δεν τους ρωτήσατε; Ή μήπως επικαλέστηκαν και σε σας το αγαπημένο σας απόρρητο; Ο κος Δεμίρης που πήγε εκεί στην ΕΥΠ, δεν τα βρήκε τα ατοπήματα; Ή μήπως και αυτός δε σας ενημέρωσε;

  Η κα Βλάχου που υπέγραψε κατά πώς φαίνεται δεκάδες διατάξεις για να παρακολουθούνται αρχηγοί κομμάτων, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι, υπουργοί, ακόμη και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, δεν ενημέρωσε τον κο Δεμίρη;

  Δεν σας είπανε ποτέ για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη; Προχθές το μάθατε; Για τους στρατηγούς; Για τους δημοσιογράφους; Για τους επιχειρηματίες; Για τα ρυπαρά δίκτυα που έχετε κάνει καραμέλα, γιατί δεν έχετε πάει ούτε ένα στη δικαιοσύνη; Γιατί τους προστατεύσατε όλους στην εξεταστική; Μήπως γιατί φοβάστε ότι αν κινηθείτε εναντίον τους, όπως θα γινόταν σε κάθε ευνομούμενη χώρα, και αν πάνε στη Δικαιοσύνη, θα ήταν πιθανό να ανοίξουν το στόμα τους; 

  Αυτά λοιπόν που μάθατε, γιατί δεν τα είπατε στη δικαιοσύνη, για τη δική σας προστασία πάνω απ’ όλα;  Αν διέπραξαν κακουργήματα, πώς κυκλοφορούν ακόμα κρυμμένοι πίσω από το απόρρητο; Κι αφού επικαλείστε ρυπαρά δίκτυα, μια μόνο ερώτηση έχω:

  Είναι και η κυρία Βλάχου μέλος του ρυπαρού δικτύου ; Γιατί αν είναι τότε γιατί την κρατάτε; ή μήπως αυτή σας κρατάει; 

  Δεν είναι ούτε βλαξ, είναι ικανότατος ο πολιτικός μου αντίπαλος, είναι ένοχος. Εσείς είστε ο επικεφαλής του ρυπαρού δικτύου.

  Είναι μια υπόθεση θεσμικά ανυπόφορη αλλά και υπαρξιακά αποκρουστική. Που μας οδηγεί σε ένα καθεστώς Οργουελιανής δυστοπίας.

  Τα ευρήματα των νομότυπων επισυνδέσεων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Νομότυπες επισυνδέσεις μέσω των παρόχων γινότανε μόνο σε όσους στόχους δεν έπεφταν στην παγίδα του κακόβουλου λογισμικού. Δεν τσιμπούσαν το δόλωμα των μολυσμένων μηνυμάτων του πρεταντορ. 

  Ερωτήματα

  Γιατί ακούγατε τον κύριο Χατζηδάκη ; Ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Ή μήπως υπήρχαν λόγοι που έχουν σχέση με την υλική και όχι την εθνική πραγματικότητα; 

  Γιατί ακούγατε τον κύριο Ανδρουλάκη ; 

  Για την εθνική ασφάλεια ή μήπως για να καθορίσετε τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και να τον έχετε όμηρο σε προοπτική συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές με απλή αναλογική ;

  Γιατί ακούγατε τον κύριο Κύρτσο;  

  Ήταν ύποπτος κατασκοπείας, ή ψάχνατε εργαλεία εκβιασμού του, για να τον εξουδετερώσετε όταν τον διαγράψατε για τις απόψεις του και από ευρωβουλευτής σας μετετράπηκε σε πολιτικό σας αντίπαλο; 

  Γιατί ακούγατε τον κύριο Κουκάκη; 

  Για την εθνική ασφάλεια ή γιατί σας ενοχλούσε που ερευνούσε το σκάνδαλο με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών;

  Γιατί ακούγατε τον κύριο Τέλογλου; 

  Για την εθνική ασφάλεια ή γιατί είχε πλέον φτάσει πολύ βαθιά στις αποκαλύψεις για το παρακράτος που είχε στηθεί;

  Γιατί ακούγατε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, τον Σύμβουλο εθνικής Ασφάλειας και όσους έχουν λόγο στις προμήθειες των εξοπλιστικών; Είναι και αυτοί επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια ; Οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας είναι επικίνδυνοι για την εθνική μας ασφάλεια; 

  Και αλήθεια είναι και αυτές οι παρακολουθήσεις νόμιμες αλλά λάθος;

  Αν ορθώς και νομίμως για λόγο εθνικής ασφάλειας παρακολουθείτο επι δύο συναπτά έτη ΑΓΕΕΘΑ, ο κος Φλώρος, τότε γιατί  πριν λίγες ημέρες ανανεώθηκε η θητεία του ;

  Εξοπλιστικά

  Να σταματήσετε το παιχνιδάκι με τον ανέξοδο πατριωτισμό. Πόσο πατριωτικό είναι να παρακολουθείτε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, σας ρωτώ. Ποιος δημιουργεί κρίση εμπιστοσύνης στις Ενοπλες δυνάμεις ; Εμείς που σας ρωτάμε ή εσείς που τα έχετε ισοπεδώσει όλα ; Και έχετε και το θράσος να καταφεύγετε σε πατριωτικές κορώνες για να καλύψετε άνομες πράξεις.

  Πείτε μας λοιπόν, ακούγατε τον κο Φλώρο, με διάταξη υπογεγραμμένη από την κα Βλάχου για λόγους εθνικής ασφαλείας, επειδή ήταν ύποπτος ή επειδή θέλατε να τον εκβιάζετε , επειδή είχε άποψη που δεν ήταν πάντοτε ίδια με αυτή της πολιτικής ηγεσίας, ακόμη και για τα εξοπλιστικά που αποφασίσατε ;

  Γιατί παρακολουθούσατε επι δυο χρόνια τον Αρχηγό του ΓΕΣ ;

  Μήπως και αυτός είχε άποψη για το πρότζεκτ του εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης που προωθείτε ;

  Γιατί παρακολουθούσατε τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων ;

  Τον κο Θεόδωρο Λάγιο, γιατί τον παρακολουθούσατε ; Γιατί  αμέσως μετά την υπογραφή των πρώτων Ραφάλ απομακρύνθηκε. Γιατί παρακολουθούσατε και τον αντικαταστάτη του, τον κο Αλεξόπουλο ;

  Ήταν και αυτός κατάσκοπος μήπως δε σας άρεσε που πίεζε εγγράφως τους Γάλλους να δώσουν προγράμματα συμπαραγωγής στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες ;

  Σε τριάμισι χρόνια έχετε υπογράψει συμβάσεις 14 δις για εξοπλιστικά προγράμματα, δεσμεύοντας τη χώρα για δεκαετίες. 

  Κάποια από αυτά αναγκαία, κάποια άλλα χωρίς καν να υπάρχει αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας. Και κάποια σε προφανή και εξόφθαλμη, σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση.

  Ούτε ένα ευρώ δε θα μείνει χωρίς έλεγχο. Θα ερευνήσουμε μια μια όλες τις αποφάσεις και τις ροες χρήματος.

  Με τα λεφτά του ελληνικού λαού για την άμυνα της χώρας, δε θα παίζουμε παιχνίδια.

  Ας θυμάστε ότι ο Τσοχατζόπουλος, που κατέληξε όπως κατέληξε, είχε υπογράψει σε 6 χρόνια συμβάσεις 8 δις, με σημερινές τιμές. Εσείς έχετε υπογράψει σε 3,5 χρόνια 14 δις.

  Καλογρίτσα

  Τολμάτε εσείς να περιφέρετε στο δημόσιο βίο κατασκευές και ψεύδη για "μαύρες σακούλες" που μια μάρτυρας υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου, τόλμησε να εξιστορήσει ; Θα αντιμετωπίσει γι’ αυτό τις νόμιμες συνέπειες.

  Αφού λοιπόν σας αρέσουν τόσο πολύ οι ιστορίες με σακούλες, Κύριε Μητσοτάκη, ένα έχω μόνο να σας πω : Ο ΣΥΡΙΖΑ μια "σακούλα" είχε και την παρέδωσε στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική κοινωνία. Και δεν ήταν καθόλου "μαύρη". Ήταν "σακούλα" με 37δις, που αν δεν υπήρχε σήμερα η πατρίδα μας δεν θα μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να αντέξει τα χτυπήματα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ