Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Ιουν-2021 00:01

  Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο

  Κορονοϊός: Τηλεργασία στο 50% και ευέλικτο ωράριο σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09.02

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

  Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, εισάγονται μόνιμοι όροι δυνατότητας τηλεργασίας, η οποία θα είναι, όμως, προαιρετική, για όσους δημοσίους υπαλλήλους το επιθυμούν. 

  Στο ''καθεστώς'' αυτό θα μπορούν να μπορούν να υπαχθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πλην εκπαιδευτικών.

  Οι τηλεργαζόμενοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με εκείνους που εργάζονται κανονικά στην υπηρεσία τους, σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις. 

  Παράλληλα, η υπηρεσία θα σέβεται την ιδιωτική ζωή τους. Κάθε χρόνο, θα μπορεί κανείς να βγαίνει το πολύ 40 μέρες σε τηλεργασία. Επίσης, κάθε δημόσια υπηρεσία δεν θα μπορεί να βγάζει σε τηλεργασία πάνω από το 25% του προσωπικού της.

  Όποιος υπάλληλος εντάσσεται στο ''καθεστώς” της τηλεργασίας θα τηρεί κανονικά το ωράριο του. Ο τηλεργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται από το σπίτι του ή άλλο σταθερό χώρο. Επίσης, η υπηρεσία θα είναι αρμόδια για τον απαραίτητο εξοπλισμό του τηλεργαζόμενου. Να σημειωθεί, τέλος, πως δύο φορές το χρόνο, κάθε δημόσιας φορέας θα καθορίζει θέσεις εξ αποστάσεως εργασίας.

  Δείτε το νομοσχέδιο δεξιά, στη στήλη Σχετικά Αρχεία

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ