Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 15:09

  Ο Τσίπρας δεν ζητάει εκλογές αλλά δηλώνει "έτοιμος"

  Τσίπρας: Η κυβέρνηση μειώνει εισακτέους και καθηγητές στα ΑΕΙ και προσλαμβάνει αστυνομικούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καμία μετατόπιση στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ "δεν ζητάμε εκλογές διαρκούσης της πανδημίας" δεν έχει καταγραφεί μεν αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, δηλώνει έτοιμος. 

  Παράλληλα, όπως προκύπτει από σημεία της εισήγησής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει ακόμα περισσότερες αντιπολιτευτικές στροφές, "απειλώντας" με αποχή του κόμματός του από ψηφοφορίες στη Βουλή και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για απευθείας αναθέσεις.

  Σύμφωνα με κομματικές πηγές, επ αυτού είπε στα μέλη του ΠΣ πως: 

  " Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και τη προστασία των εργαζόμενων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
  Με κεντρικούς άξονες το πρόγραμμα μας για το "Νέο ΕΣΥ", τη ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και συνολικά την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας και το σχέδιό μας για τη προστασία της εργασίας, του οκταώρου και του μισθού, έχουμε ήδη ένα σημαντικό προγραμματικό εργαλείο που καταγράφει πλειοψηφικά θετικές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία".

  Διευκρινιστικά πάντως άλλες πηγές, ανέφεραν στο Capital.gr , σε σχέση με την τοποθέτηση Τσίπρα περί "πολιτικής αλλαγής" πως δεν αφορά αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή σε κάλπες μεσούσης της πανδημίας αλλά σε τυχόν πολιτικές εξελίξεις και επιλογές που φέρουν πρόωρες εκλογές. 

  Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας είπε για: 

  Πολιτική συγκυρία


  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία.  

  Ζητήματα Δημοκρατίας :

  Η κυβέρνηση συνειδητά υποβαθμίζει και ακυρώνει τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει τη γνώμη των βουλευτών. Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση όπως έχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο της βουλής και δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει ξεχωριστά όπως τοποθετείται, μέσω τηλεδιάσκεψης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε τέτοιες ψηφοφορίες.
  Είναι θεσμική μας υποχρέωση να μην επιτρέψουμε η πανδημία να μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας και αυτή τη μάχη θα την δώσουμε τόσο για την λειτουργία του κοινοβουλίου όσο και για την διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

  Η κατάσταση με τις απευθείας αναθέσεις έχει ξεφύγει κάτι που μας επιβάλει να χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανό μέσο για να υπάρξει ο απαραίτητος θεσμικός έλεγχος ακόμα και την προσφυγή στην δικαιοσύνη.

   Ταμείο Ανάκαμψης και Εργασιακά 


  Η κυβερνητική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει επιστροφή σε αποτυχημένες και κοινωνικά καταστροφικές πολιτικές. Ειδικά ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στα εργασιακά αποτελεί την κήρυξη πολέμου εναντίων των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.


  Τα εργασιακά θα αποτελέσουν την "μητέρα των μαχών" για την επόμενη περίοδο και το σύνολο των κομματικών μας δυνάμεων οφείλει να ετοιμαστεί για αυτή την εξέλιξη.

  Για  εκλογή νέων νομαρχιακών οργάνων :

  Το γεγονός ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε πανελλαδικά την εκλογή νέων νομαρχιακών επιτροπών, μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που με όρους "ψηφιακού άλματος" δείχνει ότι και μέσα στην πανδημία η δημοκρατία δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα.

  Ν. Ζορμπά

  *Διαβάστε ακόμα

  -Τσίπρας στην ΕΣΕΕ: Η πλειονότητα των ΜμΕ δεν θα επωφεληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης

  -ΣΥΡΙΖΑ: "Καυτό" Πολιτικό Συμβούλιο με ατζέντα... "πού βαδίζουμε κύριοι;"

  -Ο Τσίπρας έχει μήνυμα για ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη: Είμαστε κόμμα εξουσίας - Όχι σε ακρότητες

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ