Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 17:34

  Στήριξη Τσίπρα σε Παππά και μομφή σε Ν.Δ περί δίωξης των πολιτικών της αντιπάλων

  Τσίπρας: Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Την απερίφραστη στήριξή του στον Νίκο Παππά παρέσχε ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εναντίον του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ . 

  Ο κ. Τσίπρας επί της ουσίας, στήριξε τον πρώην υπουργό του, όχι διαχωρίζοντάς τον αλλά αντιθέτως εντάσσοντας τις τότε αποφάσεις του σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο περί ρύθμισης του αρύθμιστου επί τριάντα χρόνια, ως τόνισε, τηλεοπτικού πεδίου. 

  "Είμαι περήφανος" είπε για τη "μάχη" που έδωσε η κυβέρνησή του επιμένοντας πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ζημίας του ελληνικού Δημοσίου το οποίο να στοιχειοθετεί διερεύνηση ποινικών ευθυνών του Ν. Παππά. 

  Ενέταξε πάντως την πρωτοβουλία της Ν.Δ σε κυβερνητικό σχέδιο επιχείρησης αντιπερισπασμού από τα "μείζονα" της περιόδου που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, υγειονομικά τε και οικονομικά. 

  Στο ίδιο πλαίσιο, καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού, πότε κατηγορώντας τον ότι βρίσκεται "εκτός τόπου και χρόνου" ζώντας σε "παράλληλο σύμπαν" και πότε υπονοώντας ευθέως ότι δρα για λογαριασμό κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. "Όχι όλων', για να μην τους τσουβαλιάζω όλους, διευκρίνισε, δράττοντας την ευκαιρία βέβαια, να μιλήσει για "διαπλοκή", επικαλούμενος τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και για "νταβατζήδες", απονείμοντας εύσημα στον Κώστα Καραμανλή. 

  Από την παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή δεν έλειπε - αναμενόμενα πλέον- και η εισέτι μια φορά αναφορά του στην "αγωνία της μεσαίας τάξης", των "¨εργαζόμενων" και των "επιχειρηματιών", οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν απογοητευτεί από την κυβέρνηση γιατί περίμεναν επιστροφή στην κανονικότητα και κοινωνική ομαλότητα που δεν την παρέχει τελικώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

  Σταχυολογώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων για: 

  Κυβέρνηση - Κ. Μητσοτάκη


  *¨Έχετε βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο μιας ατελέσφορής και αναποτελεσματικής πεντάμηνης καραντίνας.

  *Ρίχνετε την ευθύνη μια στους πολίτες, μια στους γιατρούς.
  Σταθήκατε ανίκανοι να προσλάβετε έστω 200 από αυτούς και προχωρήσατε σε επιτάξεις φιάσκο.
  Τώρα τα βάζετε και με τους φαρμακοποιούς.
  Αύριο με τους πολίτες ξανά, που τους μεταβιβάζετε την ευθύνη για τα τεστ που δεν είστε σε θέση να οργανώσετε μαζικά, στενευμένα και με ευθύνη της πολιτείας. 
  Και τα ίδια κάνετε με τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες.

  *Έχετε αφήσει την οικονομία να βυθίζεται.
  Τους πολίτες στην ανασφάλεια για τη ζωή και για το αύριο
  Και εσείς που ακριβώς είστε ;

  *Σοβαρά τώρα, κύριε Μητσοτάκη; 
  Με εβδομήντα νεκρούς τη μέρα, με το φόβο να σκιάζει την κοινωνία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, εσείς το μόνο που σκέπτεστε είναι πως θα στήσετε ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, τους γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής που υποκριτικά πέρυσι χειροκροτούσατε να υψώνουν φωνή απόγνωσης, την κοινωνία να απαιτεί υπευθυνότητα, σύνεση, χαμηλούς τόνους,  εσείς να μηχανορραφείτε, για να εκδικηθείτε και να εξουδετερώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους;  

  *Επιχειρείτε να μετατρέψετε τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη σε πλυντήρια της πολιτικής σας και εργαλεία σπίλωσης και δίωξης των πολιτικών σας αντιπάλων.

   *Αυτά υποσχεθήκατε στον κόσμο της εργασίας και της επιχειρηματικότητα, θυμούνται; δε θυμάμαι να υποσχέθηκαν Καταστολή, προπαγάνδα, και ποινική αντιμετώπιση εκείνων που θεωρείτε επικίνδυνους για την εξουσία σας; και δεν περίμεναν αυτά οι Πολίτες που ψήφισαν τη Ν.Δ. Πού είναι η πρόοδος, η κοινωνική ομαλότητα, η πολιτική μετριοπάθεια, που τάξατε προεκλογικά; 

  *Στον δικό σας κόσμο ο μεγάλος αριθμός όσων πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ είναι  φυσιολογικός, 
  ο καθημερινός συνωστισμός στα ΜΜΕ είναι φυσιολογικός, 
  ο συνωστισμός στους χώρους εργασίας είναι φυσιολογικός, 
  η γενναία επιχορήγηση των βαρόνων των ΜΜΕ είναι φυσιολογική, οι σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις είναι φυσιολογικές, 
  οι ανέμελες βόλτες και τα γλέντια με τσαμπούνες την ώρα που οι πολίτες είναι κλεισμένοι σπίτια τους είναι φυσιολογικά. 


  *Η απόπειρά σας να ποινικοποιήσετε τη πολιτική αντιπαράθεση, να στήσετε εκδικητικά δικαστήρια για τους πολιτικούς σας αντιπάλους, κανονικά θα έπρεπε να μην αποτελούν φυσιολογικές επιλογές ούτε σε περίοδο κανονικότητας.
  Θα έπρεπε να είχατε και ως παράταξη και ως οικογένεια βγάλει τα συμπεράσματά σας, από τον τρόπο που επιχειρήσατε να σπιλώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους στο παρελθόν.
   

  *Η απάντησή σας στο δράμα των νοσοκομείων και στην παρέλαση των νεκρών είναι η δίωξη του Νίκου Παππά, γιατί μετά από δεκαετίες βάλαμε επιτέλους τάξη στην τηλεοπτική ασυδοσία; 

  *Εμείς πόσες προανακριτικές επιτροπές να προκαλέσουμε μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση ; Δε θα ξέρουμε από που να το πιάσουμε και από που να το αφήσουμε, σας διαβεβαιώ.
  Γιατί είναι ήδη στοίβες οι φάκελοι που αφορούν ζημία του δημοσίου συμφέροντος.

  *Επιθυμείτε να στήσετε ειδικό δικαστήριο όχι διότι κατηγορείτε πρώην υπουργό για ζημία του δημοσίου.
  Αλλά αντιθέτως διότι εθίγησαν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα προς όφελος του Δημοσίου. 

   
  Τηλεοπτικές άδειες

   

  * Άκουσα την ομιλία του Νίκου Παππά που ήταν κατατοπιστική και έδωσε το περίγραμμα όλων όσα συνέβησαν και συμβαίνουν

  *Ποιο είναι το σκάνδαλο; Μια πολιτικά γενναία προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο που επί 30 έτη όλες οι κυβερνήσεις άφησαν αρύθμιστο. Το εύκολο θα ήταν να κάνουμε ό,τι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι για να έχουν τα ΜΜΕ να σας λιβανίζουν.  Το σκάνδαλο ήταν πως επί δεκαετίες κάποιοι καναλάρχες δημόσιες συχνότητες, χωρίς άδεια, χωρίς καμιά υποχρέωση απέναντι στο δημόσιο, ή απέναντι στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους. Αυτό ήταν το σκάνδαλο.

  *Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλησε να βάλει ένα πλαίσιο νομιμότητας που θα ήταν λυτρωτικό και για εσάς. Αν για κάτι είμαι περήφανος και δυνατός πολιτικά είναι γιατί δεν χρωστάω σε κανέναν. δεν χρωστάμε σε κανέναν.


  *Στις δημοσκοπήσεις η αναξιοπιστία των ΜΜΕ, έχει πιάσει κόκκινο. ο κόσμος έχει καταλάβει το αλισβερίσι που γίνεται και σε λίγο θα αρχίσει να σας γυρίζει μπούμερανγκ.  Το ότι τολμήσαμε να συγκρουστούμε μ αυτό το τοξικό και ναρκοθετημένο πεδίο, είναι παράσημο για εμάς και είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη. παρά το μεγάλο προσωπικό και πολιτικό κόστος. 
  κάθε φορά που επιχειρήθηκε ποινικοποίηση της πολιτικής έπαθε ζημιά η παράταξη που την εμπνεύστηκε.

  *Διαβάστε ακόμη

  -Αποφασίζεται προανακριτική για Ν. Παππά - Πλήρης στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ

  -Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για Προανακριτική -"Καυγάς" Πλεύρη- Πολάκη

  -Ν. Παππάς: Διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική η πρόταση της ΝΔ


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ