Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 10:15

  Αποφασίζεται προανακριτική για Ν. Παππά - Πλήρης στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ

  Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10.39

  Απόψε αποφασίζεται μετά από μυστική ψηφοφορία η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών (2015 - 2016) μετά από πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ.

  Η πρόταση της Ν.Δ

  Οι βουλευτές της ΝΔ προτείνουν τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (περί της "Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών") σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

  1) Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και

  2) Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (ΠΚ 259).

  Πριν την έναρξη της συζήτησης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Ιω. Ραγκούσης, του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος και της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήττας εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την δυνατότητα επιστολικής ψήφου - πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας. Για σοβαρή καταστρατήγηση της μυστικότητας της ψηφοφορίας έκανε λόγο ο κ. Ραγκούσης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αθ. Πλεύρης είπε ότι η δυνατότητα επιστολικής ψήφου δόθηκε με την αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής λόγω πανδημίας. Επίσης, ο προεδρεύων Ν. Κακλαμάνης σημείωσε ότι και πριν την αναθεώρηση του Κανονισμού, ενσωματώθηκαν κανονικά επιστολικές ψήφοι, σε ανάλογες διαδικασίες.

  Η ψήφος των κομμάτων

  Η υπερψήφιση της γαλάζιας πρότασης για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται από το Κίνημα Αλλαγής και την Ελ. Λύση. 

  "Παρών" θα δηλώσει το ΚΚΕ ενώ  αποχώρηση από τη διαδικασία έχει ήδη ανακοινώσει το Μέρα25, δια του Γιάνη Βαρουφάκη. 

  Πλήρης στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει ομόφωνα να παράσχει απόλυτη στήριξη στον βουλευτή του. Εισηγητής από πλευράς Κουμουνδούρου δε, έχει οριστεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  Ακόμη και εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Παππά ( και διαφωνούντες για τους χειρισμούς του σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες) έχουν ταχθεί υπέρ της ανάγκης απόλυτης κάλυψής του, υπό την κοινή παραδοχή στην Κουμουνδούρου πως η Ν.Δ δεν επιτίθεται στον Νίκο Παππά αλλά στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. 

  Η στάση αυτή επικυρώθηκε και χθες κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την εισήγησή του, ανέφερε σχετικά πως : " Αυτή η κυβέρνηση  έχει το θράσος να εγκαλεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις σκανδάλων. Και να στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του  ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία".

  Αναμένεται άλλωστε σήμερα και παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

  *Διαβάστε ακόμα

  -Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για Προανακριτική -"Καυγάς" Πλεύρη- Πολάκη

  -Δ. Τζανακόπουλος: "Υπόθεση-φάρσα" με στόχο την απόδραση από την πραγματικότητα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ