Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Αυγ-2020 10:09

  ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το "παρών", ραντεβού τις επόμενες ημέρες για τα εσωκομματικά τους

  ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το "παρών", ραντεβού τις επόμενες ημέρες για τα εσωκομματικά τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Να δηλώσουν παρόντες στην αυριανή ψηφοφορία για την κύρωση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας αποφάσισαν τελικώς στον ΣΥΡΙΖΑ χθες , καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, αφενός αποφάσισε να μείνει "πιστός" στο πνεύμα της κριτικής  για τη Συμφωνία με την Αίγυπτο που είχε αναπτύξει με σχετικό του άρθρο (ΕΦΣΥΝ) αφετέρου, ένα "όχι" θα κινδύνευε να εμφανίσει το κόμμα διχοτομημένο στην Βουλή. 

  Ως είχε αναφέρει το Capital.gr εξάλλου, υπήρχαν περισσότεροι των πέντε βουλευτών οι οποίοι διαμήνυαν σε συνομιλητές τους πως εάν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να δώσει "γραμμή" για καταψήφιση της συμφωνίας, δεν πρόκειται να την ακολουθούσαν και θα την "έσπαγαν", χωρίς δεύτερη σκέψη. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες από παριστάμενα στελέχη άλλωστε, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο και του "πρωινού καφέ", η επιλογή για καταψήφιση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας ήταν μειοψηφική σε βαθμό ...μιας και μόνο, σχετικής εισήγησης (και όχι του κ. Τσίπρα).

  Προσεχώς "αλλαγές"

  Η χθεσινή πρώτη "σύναξη" των στελεχών "πρώτης" γραμμής της Κουμουνδούρου παρότι πραγματοποιήθηκε μετά από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πουο εσωκομματικός καυγάς έχει περάσει σε άλλες ...σφαίρες, κύλησε χωρίς εντάσεις. 

  Η συζήτηση για τις συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία ( σ.σ θα την υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) έγινε σε ήρεμο κλίμα, χωρίς εξάρσεις και αλληλοσπαραγμό μεν αλλά άπαντες συμφώνησαν, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα , ότι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό και εκτονώνεται μέσω "πληκτρολογίων" των αψίκορων του κόμματος, δεν μπορεί να συνεχιστεί και απαιτούνται άμεσα, λύσεις. 

  Όπερ σημαίνει πως το αργότερο την προσεχή εβδομάδα, θα συνεδριάσει καταρχάς ένα κομματικό Όργανο στην Κουμουνδούρου ( Πολιτικό Συμβούλιο ενδεχομένως) για να ληφθούν αποφάσεις για τα "καυτά" ανοιχτά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα "σεζόν":  Ανασυγκρότηση του κόμματος μέσω ενός ανασχηματισμού και οριστικές αποφάσεις για το εάν, πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εν καιρώ πανδημίας. 

  Και αν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση έχει ξεφύγει με ανοιχτό πόλεμο που εκφράζεται κυρίως διαδικτυακά, μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων, υπάρχει ένα πεδίο κοινής διαπίστωσης που φαίνεται ότι βρίσκει τους περισσότερους σύμφωνους:

  Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ( πολλές) προηγούμενες, δεν αρκεί να "χτυπήσει" ο Αλέξης Τσίπρας το χέρι στο τραπέζι και να απευθύνει "έκκληση" για τερματισμό της εσωστρέφειας. Δεν αρκεί καν να απευθύνει "προειδοποιήσεις" προς τη μία ή την άλλη πλευρά , όπως επίσης έχει πράξει επανειλημμένως στο παρελθόν. 

  "Κλειδί" το συνέδριο

  Απαιτούνται άμεσες έμπρακτες πρωτοβουλίες από την πλευρά του, όπως εξηγεί στενός συνομιλητής του στο Capital.gr , αρχής γενομένης από έναν "ανασχηματισμό" . 

  Σύμφωνα με έτερο σημαίνον κομματικό στέλεχος πάντως, τίποτε από όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες με την ανταλλαγή ( φθηνών) διαδικτυακών πυρών δεν πρόκειται να σταματήσει οριστικά εάν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το διαρκώς αναβαλλόμενο ( και) ελέω πανδημίας , συνέδριο μετασχηματισμού και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Η επιστροφή Τσίπρα στην Κουμουνδούρου μετά από τη θερινή ραστώνη , κυοφορεί άμεσες εξελίξεις - τουλάχιστον σε επίπεδο αποφάσεων- για τον ΣΥΡΙΖΑ που ταλανίζεται μεταξύ δημοσκοπικής απαξίωσης και διαλυτικών φαινομένων στο εσωτερικό του.

   

   

    

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ