Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Αυγ-2020 10:34

  Το "δελτίον καυγά" του ΣΥΡΙΖΑ

  Το "δελτίον καυγά" του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Η ακριβέστερη λεζάντα σε μια φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία για όσα διαμείβονται αυτή την ώρα στο εσωτερικό του κόμματος θα ήταν : "Στην φωλιά του κούκου". 

  Πρώην και νυν βουλευτές,  στελέχη, κατά φαντασία στελέχη, "ομαδάρχες" και λοιποί επιδίδονται σε ανηλεή  διαδικτυακό πόλεμο στα όρια του γραφικού κουτσομπολιού, που τέλος δεν έχει. 

  Αυτός στην πραγματικότητα είναι ο "θόρυβος" που (δεν) σκεπάζει τις πραγματικές και καθόλου φαντασιακές αντιθέσεις στο εσωτερικό ενός κόμματος "πολυσυλλεκτικού" που διευρύνθηκε εν κινήσει ( προσθήκη "προοδευτικής συμμαχίας"), ουδέποτε "ομογενοποιήθηκε" σε απόψεις και "γραμμές" και όσο πλησιάζει ο "λογαριασμός" από Τσίπρα ( Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ) τόσο εκτός ελέγχου και απροσχημάτιστα υψώνονται τα ντεσιμπέλ της κάθε αντιμαχόμενης πλευράς:

  "Προεδρικοί", σημιτογενείς εκσυγχρονιστές, παπανδρεικοί, "53" , μπερδεύονται (καθόλου γλυκά) ανταλλάσσοντας "βολές" δια αλληλογραφίας.

  Νέα παρέμβαση υπέρ Τσακαλώτου με αιχμές

  Πέραν των -μέσω κοινωνικών δικτύων "παρεμβάσεων" διαφόρων που κάνουν θόρυβο προφανώς αναδεικνύοντας το εντός ΣΥΡΙΖΑ χάος αλλά χωρίς να έχουν καμία ουσιαστική κομματική ιδιότητα, εξακολουθούν να "τρέχουν" παρεμβάσεις από υπαρκτές εσωκομματικές "ομάδες" και "μονάδες". 

  Φερ ειπείν, πρόσφατα, στον ιστότοπο των "53" δημοσιεύθηκε ενυπόγραφο αυτή τη φορά κείμενο και όχι για τα ελληνοτουρκικά αλλά για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (χωρίς να τον κατονομάζει) και την φυσιογνωμία του κόμματος. 

  Στο κείμενο τούτο που τιτλοφορείται " Ας συνεννοηθούμε λοιπόν... δημοσίως", καταρχάς επιχειρείται να δοθεί απάντηση στις εγκλήσεις που δέχεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών από τον Παύλο Πολάκη, τους "σκληρούς προεδρικούς" δηλαδή για την ευθύνη του που η μεσαία τάξη γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. 

  Επ αυτού, αναφέρεται: 

  "Είναι λάθος να πιστεύουμε πως τη μεσαία τάξη τη χάσαμε στο παρά πέντε των εκλογών επειδή δεν μοιράσαμε περισσότερα χρήματα. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και θα το εκλάμβανε ως εξαγορά ψήφου γυρίζοντάς μας την πλάτη – όπως κι έγινε εν μέρει – θεωρώντας το προσβλητικό. Τη μεσαία τάξη τη χάσαμε στη διάρκεια μιας τετραετίας που εφαρμόσαμε Μνημόνιο και δεν αναπληρώσαμε όλη τη ζημιά των προηγούμενων μνημονίων όπως είχαμε πείσει ότι θα κάνουμε". 

  Είναι σαφέστατη η αιχμή ότι παραμονές των εκλογών η κυβέρνηση άρχισε να μοιράζει πενταροδεκάρες βαφτίζοντάς τις "13 η σύνταξη" για να εξαγοράσει ψήφους. 

  Όχι σε αρχηγοκεντρικό κόμμα

  Στο ίδιο "σημείωμα" υπάρχουν και ακόμα δύο "παρατηρήσεις" αναφορικά αυτή τη φορά με το προφίλ και τη λειτουργία του κόμματος:

  1. Πρέπει, επιτέλους, να γίνει αντιληπτό πως όλοι μας θέλουμε να νικήσουμε στη μάχη των εκλογών. Αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα με βάση τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε παράλληλα να υπερασπιζόμαστε στο κόμμα την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών. Την εφαρμογή του Καταστατικού με δυο λόγια.

  2. Η χωρίς ενδοιασμούς χρήση της λέξης "Αρχηγός" αντί "Πρόεδρος"  προκύπτει από μία αντίληψη που αντιστοιχεί στην Ανδρεοπαπανδρεϊκή παράδοση για ένα αρχηγικό κόμμα και όχι στην παράδοση της Αριστεράς για ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα.

  Σκουρλέτης : Νοσηρή και επιβλαβής αντιπαράθεση

  Θέση για τον τρόπο που διέξαγεται αυτή την ώρα η εσωκομματική αντιπαράθεση στον "διαδικτυακό περίγυρο", πήρε και ο Πάνος Σκουρλέτης:

  "Νομίζω ότι, όχι τόσο μέσα στα όργανα του κόμματος ή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά κυρίως σε έναν ευρύτερο διαδικτυακό περίγυρο, πράγματι υπάρχει ένας τρόπος αντιπαράθεσης ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, είναι νοσηρός και επιβλαβής. Τροφοδοτεί το κλίμα της εσωστρέφειας το οποίο μας στοιχίζει στην εικόνα μας και στη σχέση μας με την κοινωνία". 

  Στην ίδια συνέντευξή του ( Real Fm), ο γραμματέας του κόμματος, έστειλε εκ νέου μήνυμα περί της ανάγκης διατήρησης της "εσωκομματικής δημοκρατίας": "Διότι, καλός είναι ο διάλογος αλλά δεν πρέπει να ξεπερνάει κάποια όρια και να πηγαίνει στην ισοπέδωση και στον εξοβελισμό της διαφορετικής άποψης. Για εμάς είναι ένα στοιχείο ταυτοτικό η εσωτερική δημοκρατία, δεν μπορούμε να την απολέσουμε, θα είναι σαν να χάνουμε τον εαυτό μας". 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ