Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουλ-2020 09:40

  Σε κινούμενη άμμο ο ΣΥΡΙΖΑ- Δημοσκοπήσεις και "συναγερμός"

  Σε κινούμενη άμμο ο ΣΥΡΙΖΑ- Δημοσκοπήσεις και "συναγερμός"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Δεν έχουν τέλος τα δημοσκοπικά ραπίσματα στις "παρειές" του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει τα ποσοστά του έναν χρόνο μετά τις εκλογές, όχι απλώς να υπολείπονται πλέον των 20 μονάδων από τη Ν.Δ αλλά και ψηφοφόρους του να "φυλλορροούν" προς το κυβερνών κόμμα, "'θετικά έκπληκτοι" από τις επιδόσεις της Κυβέρνησης. 

  Οι "καμπάνες" των δημοσκοπήσεων

  Αυτό αποτύπωσε ακόμη μία δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες από την Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, όπου η διαφορά Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ είναι θηριώδης ( περί των 21 μονάδων). Αυτό μάλλον δεν είναι το δυσχερέστερο στοιχείο που καλείται να επεξεργαστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

  Τα ποσοστά του υπολείπονται των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ( αντί του 31,5 λαμβάνει πλέον σταθερά δημοσκοπικά περί το 20%) ενώ οι ψηφοφόροι του μοιάζουν είτε "αναποφάσιστοι" είτε να "κλείνουν" το μάτι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

  Στο σημείο αυτό, η φωνή της "καμπάνας" ηχεί δυνατότερα για την Κουμουνδούρου:

  Το "αντιδεξιό" αφήγημα που λειτούργησε αποτελεσματικά στη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές έχει αρχίσει να πηγαίνει περίπατο, δημοσκοπικά τουλάχιστον, όπερ πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει επενδύσει εν πολλοίς τη συσπείρωσή του ( ως άμυνα και σ όλες τις αποκαλύψεις για την διακυβέρνησή του), στην ολική επαναφορά μιας "κακιάς δεξιάς" που ετοιμάζεται να "σαρώσει" κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. 

  Το αφήγημα αυτό, δεν πιάνει, δημοσκοπικά τουλάχιστον. 

  Στην Κουμουνδούρου  η σχέση με τις δημοσκοπήσεις δεν είναι πια πολεμική ως ήταν μέχρι να πάθουν το κάζο των περσινών ευρωεκλογών, όπου είχαν όλοι (sic) μαζί πειστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μιαν ανάσα πίσω από την Ν.Δ- γιατί όχι και οριακά μπροστά- και έπεσαν τα ταβάνια την εκλογική βραδιά να τους "πλακώσουν" ( και τον κ. Βερναρδάκη να μην ξέρει πού να κρυφτεί). 

  Οι σφυγμομετρήσεις πλέον για την Κουμουνδούρου είναι εργαλείο. Παρότι διάφοροι γκρούπιζ του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα έχουν επιλέξει εν χορώ ως "γραμμή" ότι είναι "στημένες", στα "κεντρικά" τις μελετούν προσεκτικά καθώς φαίνεται ότι την ίδια γκέλα, δεν θα την επαναλάβουν. 

  Επενδύοντας σε "καυτό" Φθινόπωρο

  Η "φυγή" προς τα μπρος για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν χρόνο που αναζητά αντιπολιτευτικό βηματισμό, όχι απλώς αργεί αλλά δεν διαφαίνεται καν στον ορίζοντα. 

  Η περιβόητη "διεύρυνση" έχει βαλτώσει , οι αποκαλύψεις για την διακυβέρνησή του έχουν τρώσει ετι περαιτέρω ένα θαμπό (επιεικώς) προφίλ για το κόμμα και τα αντιπολιτευτικά του "πυρά" μοιάζουν άσφαιρα. 

  Κοινώς, προς ώρας, το εκλογικό σώμα δεν τείνει ευήκοα ώτα ούτε στις αντιπροτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία ούτε στα αντιδεξιά του κελεύσματα. 

  " Καλά περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει με τις πολιτικές Μητσοτάκη από το Φθινόπωρο" είναι εν πολλοίς το μότο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που "επενδύουν" να δρέψουν τους "καρπούς" της επερχόμενης οικονομικής ύφεσης. 

  Στην Κουμουνδούρου άλλωστε αν σε κάτι έχουν κινηθεί το τελευταίο διάστημα μεθοδικά είναι στην προσπάθεια να αφαιρέσουν από την Κυβέρνηση το "άλλοθι" της πανδημίας για την οικονομική κρίση που ακολουθεί: Ο κ. Μητσοτάκης είχε βάλει την χώρα σε τροχιά ύφεσης πριν από την έλευση της Πανδημίας, είναι σταθερό ρεφρέν του ΣΥΡΙΖΑ.  Το ποιος (δεν) τους ακούει, είναι άλλη πονεμένη για το κόμμα, ιστορία. 

  Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, επιδίδεται σε συνεχείς περιοδείες ( σήμερα σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά). Πέραν  της προφανούς στόχευσης ( αντιπολίτευση είναι αν δεν βγει τώρα στους Πολίτες, πότε;) και γιατί εξακολουθεί το κόμμα να γκρινιάζει για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στις προτάσεις και τις "καταγγελίες" του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ