Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 19:56

  Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα άνω των 21 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα άνω των 21 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.10

  Προβάδισμα άνω των 21 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόποηση της εταιρείας Marc, που παρουσίασε το κεντρικό του δελτίο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

  Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 41,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 20,4%. Τρίτη δύναμη παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, με 5,7%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, ενώ 3,4% λαμβάνει η "Ελληνική Λύση" του Κυρ. Βελόπουλου και 1,9% το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

  Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τα μέτρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού το 81,8% των πολιτών, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 17,3%.

  Το 55,1% των πολιτών κρίνει επίσης θετικά ή μάλλον θετικά και τα οικονομικά μέτρα στήριξης τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ενώ αρνητικά ή μαλλον αρνητικά τα αξιολόγεί το 41,1%.

  Πολύ ή έστω αρκετά φοβάται μια πιθανή μείωση των αποδοχών του λόγω της οικονομικής κρίσης που συνοδεύει την πανδημία του κορονοϊού το 64,7% των ερωτηθέντων, ενώ γενική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας φοβάται το 61,1%.

  Η ανησυχία για την επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία αγγίζει πολύ ή αρκετά το 74,7% των ερωτηθέντων.

  Δημοσκόπηση MARC Alpha Ελληνοτουρκικά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ