Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 14:18

  Γ. Γεραπετρίτης: Συνολική αναμόρφωση πλαισίου κατάρτισης-πιστοποίηση των φορέων

  Γ. Γεραπετρίτης: Συνολική αναμόρφωση πλαισίου κατάρτισης-πιστοποίηση των φορέων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου κατάρτισης στην Ελλάδα και την πιστοποίηση των φορέων που υλοποιούν, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής κατηγορώντας την αντιπολίτευση για "μισαλλοδοξία, αντί το τεράστιο πρόβλημα να μας κάνει να συσπειρωνόμαστε".

  Ο ίδιος υπογράμμισε πως μέσω της Βουλής "θα λογοδοτήσουμε για ό,τι πράξαμε και ό,τι δεν πράξαμε, γιατί κάνουμε πράξη της Δημοκρατία".

  Απαντώντας στις βαρύτατες καταγγελίες που έκανε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας Αντιπολίτευσης  για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων και την μεσαία τάξη,  ο κ. Γεραπετρίτης επέκρινε την  Αξιωματική Αντιπολίτευση γιατί από όλο το πακέτο των μέτρων για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας "που καμία άλλη κυβέρνηση δεν πήρε" , στάθηκε μόνο στο θέμα αυτό.

  "Καμία άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε να πάρει μέτρα όπως η απαγόρευση των απολύσεων και ελάχιστες έκαναν οριζόντιες χορηγήσεις. Και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επαίρεται γιατί απέτυχε το σύστημα της τηλεκατάρτισης", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

  "Ας σταθούμε σε αυτό. Υπήρξε πράγματι αστοχία", παραδέχτηκε ο κ. Γεραπετρίτης. "Δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα και στις ανάγκες επιμόρφωσης των επιστημόνων. Όταν το διαπιστώσαμε όμως προβήκαμε, σε άμεση κατάργηση του προγράμματος. Δεν έχουμε κλειστά τα αυτιά μας στην κοινωνία. Ακούμε και μπορούμε να αλλάξουμε άποψη. Αλλά κάνουμε κάτι σημαντικότερο. Θα υπάρξει συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου βάση του οποίου γίνεται η κατάρτιση στην Ελλάδα ενώ θα γίνει πιστοποίηση των φορέων που υλοποιούν τα προγράμματα".

  Απαντώντας στις επικρίσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοκρατίας ανέφερε ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έρχονται σε χρόνο-ρεκόρ στην Βουλή, "που ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί", ενώ στο Κοινοβούλιο ασκείται κανονικά ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος. "Λέτε εσείς ότι εμείς υποβαθμίζουμε την δημοκρατία γιατί νομοθετούμε με ΠΝΠ; Ξεχάσατε να πείτε για τις 200 υπουργικές αποφάσεις 8 υπουργών που εκδόθηκαν σε 45 ημέρες για την αντιμετώπιση της κρίσης", τόνισε.

  "Εσείς τιμητές της μεσαίας τάξης";

  Ενώ περνώντας στην επίθεση κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι "εμφανίζεται σήμερα ως τιμητής της μεσαίας τάξης. Το ακούσαμε κι αυτό" είπε ο κ. Γεραπετρίτης. "Ότι εμείς είμαστε εχθροί της μεσαίας τάξης όταν με τους δικούς σας νόμους παρακρατούσατε το 80% του εισοδήματός τους για να μπορέσουν να έχουν απόθεμα οι κρατούντες. Και αυτός που στέρησε τους πολύτιμους πόρους από την παραγωγική διαδικασία εμφανίζεται σήμερα ως τιμητής".

  Μ. Νταλιάνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ