Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιαν-2020 09:38

  Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ το "Δημοψήφισμα" - Βγήκαν "μαχαίρια" και για το όνομα

  Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ το "Δημοψήφισμα" - Βγήκαν "μαχαίρια" και για το όνομα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Τα δημοψηφίσματα πολλοί αγάπησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κοιλόπονο για το περιεχόμενό τους,  ουδείς. 

  Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, διαπιστώθηκαν εκ νέου οι παράλληλες πορείες των προεδρικών και των εξ ευωνύμων του προέδρου, οι οποίες δεν τέμνονται, προς ώρας, ποτέ. 

  Και το όνομα αυτού

  Αποφασίστηκε λοιπόν ότι ένα εσωτερικό δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιά και νέα, είναι η ενδεδειγμένη λύση για την κατεύθυνση που θα πάρει το κόμμα σε σειρά θεμάτων, λ.χ τη σχέση κράτους εκκλησίας, την περιβαλλοντική πολιτική ενδεχομένως και την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετάβαση στη νέα εποχή του. 

  Οι αντιδράσεις για την αλλαγή του ονόματος είναι έντονες ( από τους 53 και όχι μόνον) καθώς εδώ και μήνες οπότε και συζητείται η προσθήκη ενός ακόμη όρου δίπλα στον  "ΣΥΡΙΖΑ" που να σηματοδοτεί την διεύρυνση ( Προοδευτική Συμμαχία ή πράσινη Συμμαχία φερ' ειπείν), δημιουργείται κλίμα εμφυλιοπολεμικόν. 

  Το αυτό επαναβεβαιώθηκε και κατά τη χθεσινή σύναξη του κομματικού Οργάνου στην Κουμουνδούρου, με τον Νίκο Παππά να φέρεται να υποστηρίζει ότι και το ζήτημα του ονόματος θα πρέπει να τεθεί ως ερώτημα στο εσωτερικό δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και την άλλη εσωκομματική πλευρά, των "ανησυχούντων" αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο. 

  Τελικώς, τη λύση αποφασίστηκε να την δώσει η Κεντρική Επιτροπή που ορίστηκε να συνεδριάσει το επόμενο σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου. Στο "τερέν" της ΚΕ ( είναι δεδομένο ότι το κλίμα θα είναι πολεμικό), θα αποφανθούν τα μέλη  για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος και εάν αυτό θα περιλαμβάνει και ερώτημα για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

  Εσωστρέφεια 

  Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά πληροφορίες παριστάμενων στην Πολιτική Γραμματεία, έθεσε ξανά ( για πολλοστή φορά ) το ζήτημα της εσωστρέφειας που ταλανίζει το κόμμα, ζητώντας να μην πυροδοτείται , δυσκολεύοντας τον διακηρυγμένο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η διεύρυνσή του ( αναπόδραστα προς το Κέντρο καθόσον στα αριστερά του το κόμμα, σε πείσμα πολλών, δεν υπάρχει δεξαμενή άρδευσης ψήφων). 

  Το κάλεσμα Τσίπρα για χαμήλωμα των τόνων είναι προδήλως βραχυπρόθεσμης ισχύος καθώς το επόμενο σαββατοκύριακο, τα "μαχαίρια" θα ίπτανται πάνω από τα κεφάλια των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. 

  Οι γκρίνιες είναι χωρίς τέλος άλλωστε. 

  Για παράδειγμα χθες, κυκλοφόρησε κείμενο 51 μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ( βρίσκονται ιδεολογικώς κοντά στους "53"), στο οποίο γινόταν λόγος για ...πραξικοπηματικές διαδικασίες στην πορεία προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Η αιχμή της κριτικής ήταν τα σχετικώς πρόσφατα νέα κομματικά Όργανα που συστήθηκαν με τη συμμετοχή των "προοδευτικών Συμμάχων" του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι των πασοκογενών: Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και το Πολιτικό Συμβούλιο. 

  Κατά τα λοιπά, οι κομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ , μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ. 

  Μεσούσης της προσεχούς εβδομάδας, θα ξανασυνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

  *Διαβάστε ακόμα

  -Στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ρίχνουν ονόματα... τώρα που "γυρίζει"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ