Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Νοε-2019 16:57

  "Απαίτηση" βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Μην τρώτε χοιρινό δίπλα σε καταυλισμούς προσφύγων

  "Απαίτηση" βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Μην τρώτε χοιρινό δίπλα σε καταυλισμούς προσφύγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κυρανάκη αλλά και άλλων βουλευτών προκάλεσε η "απαίτηση” του βουλευτή Χρ. Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ να μην τρώνε χοιρινό και να μην καταναλώνουν αλκοόλ σε κέντρα διαμονής προσφύγων και μεταναστών γιατί έτσι προσβάλλουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα.

  Η ένταση ανέβηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης επεξεργασίας των Ποινικών Κωδίκων και ενώ η διαδικασία όδευε προς ολοκλήρωση. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης κατήγγειλε ότι σκοπίμως ομάδες πολιτών διοργανώνουν μπάρμπεκιου στα οποία ψήνουν χοιρινό κρέας και καταναλώνουν αλκοόλ με σκοπό να προσβάλλουν τους -κυρίως- μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες.

  Ο κ. Γιαννούλης σημείωσε: "Δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτές τις ενέργειες, δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά θα πρέπει από όλους να καταγγέλλεται ως κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης”.

  Απαντώντας σε αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ Κ. Κυρανάκη και Θ. Πλεύρη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αυτά τα μπάρμπεκιου δεν γίνονται τυχαία.

  Ο κ. Κυρανάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι στην Ελλάδα είναι ελεύθερη η κατανάλωση χοιρινού και επιτρέπεται το αλκοόλ (σημειώνοντας ειδικά για το αλκοόλ ότι συντρέχουν προϋποθέσεις όπως π.χ. η οδήγηση).

  Νωρίτερα, και πριν η συζήτηση κατέβει στο επίπεδο χοιρινού και αλκοόλ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, προανήγγειλε ότι θα έρθει διάταξη στον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με την οποία θα είναι αδίκημα η παράνομη διακίνηση πολιτών τρίτων χωρών.

  Μ. Ντ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ