Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 18-Αυγ-2018 07:56

  Φορολογία και εργασιακά στο "στόχαστρο" Μητσοτάκη

  Φορολογία και εργασιακά στο "στόχαστρο" Μητσοτάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Στην τελική ευθεία για τον δρόμο προς την Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης μπαίνει η Ν.Δ η οποία κινείται σύσσωμη σε "ρυθμούς" επικαιροποίησης, κωδικοποίησης και εξειδίκευσης του προγράμματός της.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πυκνώνει τις περιοδείες του ανά την Επικράτεια ( σειρά έχει αυτή την εβδομάδα η Ζάκυνθος, η επίσκεψη στην οποία είχε αναβληθεί τον Ιούλιο, εξαιτίας των τραγικών συμβάντων στο Μάτι).

  Στις περιοδείες του, ο πρόεδρος της Ν.Δ , πραγματοποιεί ούτως ή άλλως σειρά συσκέψεων με τοπικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, συμπεριλαμβάνοντας στο γαλάζιο πρόγραμμα, αιτήματα, στρεβλώσεις προς διόρθωση και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο τη συμπερίληψη στην ατζέντα της Ν.Δ, εξειδικευμένων αναγκών των κατά τόπους κοινωνιών.

  Η μεγάλη εικόνα

  Το πρόγραμμα της Ν.Δ μοντάρεται , επικαιροποιείται και εξειδικεύεται τις προσεχείς εβδομάδες, στον δρόμο προς την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την οποία θα επισκεφθεί ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

  Για την Πειραιώς, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Ότι στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε διαδικασία αποδόμησης των πρωθυπουργικών και κυβερνητικών διακηρύξεων.

  Εξάλλου, για το επιτελείο της Ν.Δ, η Κυβέρνηση αποδομείται με …εξαιρετική επιτυχία από μόνη της. Ευρισκόμενη δε, βάσει των ίδιων εκτιμήσεων, σε τροχιά εξόδου από την εξουσία,  για τη Ν.Δ το κρίσιμο στοιχείο δεν είναι άλλο παρά η αναλυτική παρουσίαση από τον κ. Μητσοτάκη του δικού του σχεδίου διακυβέρνησης.

  Στο πλαίσιο αυτό, γαλάζιες πηγές, εξηγούσαν, ότι οι εξαγγελίες στις οποίες αναμένεται να προβεί ο πρόεδρος της Ν.Δ από το "μπαλκόνι" του Βελλιδείου , δεν θα είναι ένα γενικόλογο και ασαφές αφήγημα, αλλά θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μέτρα.

  Μπορεί το "με ποιους" θα κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σίγουρο είναι πάντως, βάσει των πληροφοριών από το γαλάζιο στρατόπεδο, ότι θα γίνει ξεκάθαρο το "πώς" σκοπεύει να κυβερνήσει.

  Φορολογία και εργασιακά

  Κυρίαρχη θέση στην παρουσίαση των γαλάζιων θέσεων από τον κ. Μητσοτάκη, έχουν τα μέτρα και οι δεσμεύσεις που θα λάβει για τη μείωση της φορολογίας και της καταπολέμησης της ανεργίας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τους δύο αυτούς άξονες, στους οποίους στηρίζεται εν πολλοίς και το "αναπτυξιακό σοκ" το οποίο έχει ως προμετωπίδα του πολιτικού της στρατηγήματος η γαλάζια παράταξη, οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι υπερ-αναλυτικές και θα αποτελούν στην ουσία προαναγγελία των πρώτων νομοθετημάτων στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ, από τις πρώτες τριάντα ημέρες που θα βρεθεί στο τιμόνι της χώρας.

  Πρόκειται εξάλλου για μέτρα, για τα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σκοπεύει να  ζητήσει την "άδεια" των Θεσμών προκειμένου ως κυβέρνηση να τα εφαρμόσει.

  *Διαβάστε περισσότερα στο "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων