Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Νοε-2017 15:58

  Απειλητική ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τις διαρροές απορρήτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Απειλητική ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τις διαρροές απορρήτων

  Δημόσια έκκληση απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης "να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα" και να μη "δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων" τα εθνικά μας συμφέροντα με τη δημοσίευση απόρρητου υλικού.
   
  Με σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε αυτή τη δημόσια έκκληση επισημαίνοντας πως "με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων".
   
  "Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας", υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ, "υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004".
   
  Ποινικός κώδικας ο οποίος στο άρθρο 146, υπαγορεύει ότι "όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της Πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών". Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας επίσης στο άρθρο 26 προβλέπει ότι "απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων