Συνεχης ενημερωση
Τον περυσινό Μάρτιο σε επενδυτική εκδήλωση της Sal Oppenheim η διοίκηση της Νίκας προέβλεπε ότι "στόχος είναι η οργανική αύξηση των πωλήσεων με ρυθμό άνω του 10% και των κερδών μετά φόρων άνω του 10%".
Επίσης αναφερόταν ότι αυτό "πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω της κυκλοφορίας νέων προϊόντων" και συμπλήρωνε ότι "βασικοί στόχοι του ομίλου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη μέσω εξαγορών στις χώρες της Βαλκανικής, αλλά και τη μείωση των σταθερών εξόδων και η βελτίωση των ταμιακών ροών".
Στην ίδια ανακοίνωση της Νίκας επισημαίνονταν ότι "η συζήτηση που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των θεσμικών επενδυτών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον τους προς τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο Όμιλος εταιρειών NIKAS".
Οι ίδιοι θεσμικοί επενδυτές θα είδαν με έκπληξη μάλλον, χθες, την αλλαντοβιομηχανία να ανακοινώνει ότι αναθεωρεί τις προβλέψεις αυτές, λίγες εβδομάδες πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2006.
Η Νίκας αναφέρει ότι η οργανική ανάπτυξη θα πιάσει το 5%, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών προβλέπεται να σημειώσει αύξηση της τάξεως του 1,3% αντί του προβλεπόμενου 10%, με τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας θα είναι οριακά θετικά. Σημειώνει επίσης ότι τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αναμένονται σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την πρόβλεψη της.
Ποιος ζημιώνεται από τις επιδόσεις αυτές; Οι μικρομέτοχοι όχι αφού η πλειονότητα έχει πουλήσει στα 6 ευρώ στο πλαίσιο της πρόσφατης δημόσιας πρότασης. Η Global Finance που ελέγχει με άνω του 80% την εταιρεία; Ούτε, αφού έχει πάρει πίσω τα χρήματα που πλήρωσε για την Νίκας με την επιστροφή κεφαλαίου του 2004. Ο χρονικός ορίζοντας για τις όποιες αποφάσεις είναι το 2008 ενώ η έξοδος της εταιρείας από το Χ.Α. μάλλον εξυπηρετείται καλύτερα. Άρα επί του παρόντος ζημιώνεται ο όμιλος Ρέστη που συμμετέχει με περίπου 10% στην εταιρεία, αφού και έχει αγοράσει υψηλότερα (στα 5,9 ευρώ και άνω) και βλέπει την επένδυσή του να μην αποδίδει.
-
14:26 Blackstone: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο δ' τρίμηνο - Αυξήθηκαν κατά 3% τα διανεμητέα κέρδη
-
14:23 Δ. Τσιόδρας: Παρουσίασε την Έκθεσή του για την απλοποίηση της νομοθεσίας της ΕΕ
-
14:14 Πεσκόφ: Υπάρχει ακόμη χώρος για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ - Οποιαδήποτε χρήση βίας θα έχει συνέπειες
-
14:10 ΠΑΣΟΚ: Πρωθυπουργός και ΝΔ συμφωνούν με τις εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις του εκπροσώπου τους στη Βουλή
-
14:02 Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο το Ιράν
-
14:00 ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε την κράτηση προσφύγων στη Μινεσότα που δεν έχουν λάβει καθεστώς μόνιμου κατοίκου
-
13:56 Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα
-
13:55 Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια
-
13:53 Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από τη Ρουμανία οι δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ - Μεταφέρθηκαν στο "Παπαγεωργίου"
-
13:44 Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση καταθέτει πρόταση για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
Από τα ευρωπαϊκά projects στη ζώνη των μεγάλων έργων
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (86)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (20)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (11)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (10)
-
Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια (9)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (9)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (8)
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας" (7)
-
Θεατρινισμοί και φιέστες άλλων εποχών (5)
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ