Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2007 17:35

  ΡΑΕ: Παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου για ΑΠΕ από κ. Θ. Πανάγο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To θεσμικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ, καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία που υποδηλώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, παρουσίασε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κ. Θεόδωρος Πανάγος, στο πλαίσιο της εισήγησης του στη Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πανάγος μίλησε για τη σημασία που έχει το ισχύον απλουστευμένο συνολικό νομοθετικό πλαίσιο για τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, ενώ αναφορικά με τα φωτοβολταϊκά (φ/β), είπε "Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ περίπου έξι χιλιάδες αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, που αντιστοιχούν σε περίπου 3000 MW. Η Αρχή συνεχίζει απρόσκοπτα να αξιολογεί τα έργα χωρίς παρεκκλίσεις από όσα προβλέπονται, στο Πρόγραμμα των φ/β".

  Αναφερόμενος στο ζήτημα της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο, ο κ. Πανάγος ανέφερε ότι η Αρχή σε συνεργασία με το ΕΜΠ έχει ήδη προχωρήσει στην εκπόνηση των σχετικών μελετών, οι οποίες και παραδόθηκαν πριν λίγες μέρες στη ΡΑΕ. Σύντομα η Αρχή, πρόκειται να καλέσει τους ενδιαφερόμενους φορείς της αγοράς, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και να ακούσει τις απόψεις τους. Περαιτέρω, ο κ. Πανάγος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά η χώρα θα επιτύχει τον εθνικό στόχο, έστω και με μια μικρή χρονική υστέρηση.

  Τέλος, τόνισε ότι η διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο αποτελεί σημαντική μέριμνα της Πολιτείας, τόσο γιατί συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση ενός ήδη βεβαρημένου περιβάλλοντος, όσο και γιατί δημιουργεί συνθήκες απεξάρτησης από τις συμβατικές μορφές ενέργειας, σε συνδυασμό με την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ