Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 11:25

  ΥΠΟΙΚ: Παρατείνεται η σεζόν διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης

  ΥΠΟΙΚ: Παρατείνεται η σεζόν διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την παράταση για την σεζόν διανομής του πετρελαίου θέρμανσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ η κυβέρνηση παρατείνει τη χρονική περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), η οποία λήγει την 30ή Απριλίου 2020, μέχρι και την 15η Μαΐου 2020.

  Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

  Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.

  Υπενθυμίζεται πως με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) ζητούσε να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, καθώς καταγράφονται αυξημένα αιτήματα για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, τόσο στη Βόρειο Ελλάδα, όσο και στα νησιά. Τα αιτήματα αυτά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου, τελευταία ημέρα της σεζόν διανομής του πετρελαίου θέρμανσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ