Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Δεκ-2019 14:25

  Alpha Bank: Παραμένει ισχυρή η αναπτυξιακή δυναμική της Κύπρου

  Alpha Bank: Παραμένει ισχυρή η αναπτυξιακή δυναμική της Κύπρου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 2019 αποτέλεσε το έκτο κατά σειρά έτος οικονομικής ανάκαμψης για την Κύπρο μετά την τραπεζική κρίση της περιόδου 2012-13, επισημαίνει σε ανάλυσή της για τον Δεκέμβριο, η Alpha Bank.

  Όπως τονίζει, παρά την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης στο πρώτο εννεάμηνο του έτους, η αναπτυξιακή δυναμική παραμένει ισχυρή, υποστηριζόμενη από τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, τις ξένες επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών και την ανθεκτικότητα της ιδιωτικής κατανάλωσης.

  Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος συνέβαλε στην υποχώρηση της ανεργίας κοντά στα προ κρίσης επίπεδα ενώ συγκρατημένη επίδραση είχε στον πληθωρισμό η μικρή άνοδος των μισθών.

  Το δημοσιονομικό ισοζύγιο βελτιώθηκε περαιτέρω, χάρη στη συνετή δημοσιονομική πολιτική, οδηγώντας χαμηλότερα το λόγο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

  Στον τραπεζικό τομέα, αναφέρει η Alpha Bank, το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) μειώθηκε σημαντικά ενώ μετά από 6,5 χρόνια, η Κύπρος επέτυχε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας στην επενδυτική βαθμίδα.

  Η επιτυχής επίλυση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυπριακή οικονομία.

  Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση για την εδραίωση διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων