Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Αυγ-2019 00:36

  Καμία κίνηση από τη Moody's για την Ελλάδα

  Καμία κίνηση από τη Moody's για την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επιλογή να μην επικαιροποιήσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, αν και ήταν προγραμματισμένο, προέβη ο οίκος Moody's.

  Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής οίκος δεν επικαιροποιεί την αξιολόγηση της Ελλάδας. Το ίδιο είχε πράξει και στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 και προηγουμένως στα τέλη Μαρτίου του ίδιου έτους, καθώς στις 21 Φεβρουαρίου 2018 είχε προβεί εκτάκτως σε αναβάθμιση - έκπληξη, ανεβάζοντας το ελληνικό αξιόχρεο κατά δύο βαθμίδες (σε B3 από Caa2).

  Υπενθυμίζεται ότι και την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους ο οίκος είχε προχωρήσει επίσης σε διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, σε Β1 από Β3, μεταβάλλοντας παράλληλα το outlook σε σταθερό από θετικό. 

  Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Παρασκευή, ο οίκος σε έκθεσή του για την Ελλάδα επισήμανε ότι το  πιστωτικό προφίλ της χώρας αντανακλά το υψηλότερο επίπεδο πλούτου της σε σχέση με χώρες που έχουν αντίστοιχο αξιόχρεο και τη μέτριου μεγέθους οικονομία της με μέτριο επίπεδο διαφοροποίησης, τα οποία αντισταθμίζονται από την ακόμα σημαντική αβεβαιότητα για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των δυσμενών δημογραφικών δεδομένων και των χαμηλών ποσοστών επενδύσεων και αποταμιεύσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων