Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Αυγ-2019 10:13

  Στα ''σκαριά'' ανατροπές στην Επικουρική Ασφάλιση

  Στα ''σκαριά'' ανατροπές στην Επικουρική Ασφάλιση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Αντίστροφη μέτρηση για αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση ξεκίνησε χθες. Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία προτάσεων για την αναδιοργάνωση της Επικουρικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, έργο της εν λόγω Ομάδας θα αποτελέσει η επεξεργασία και διατύπωση του μηχανισμού μετάβασης σε ένα νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

  Η Πρόεδρος μπορεί να καλεί να συμμετέχουν στις εργασίες της ομάδας εκπρόσωποι φορέων, εμπειρογνώμονες ή πρόσωπα από τον ιδιωτικό τομέα με ειδικές γνώσεις στα θέματα που άπτονται του έργου της ομάδας, εφόσον αυτό κρίνεται χρήσιμο ή/και αναγκαίο. Οι συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας θα πραγματοποιούνται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

  Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας δε θα λαμβάνουν χρηματική αποζημίωση, αναφέρει η Απόφαση. Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της στο Γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.  

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ