Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 07:37

  Πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για τη χρηματοδότηση της MIG

  Πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για τη χρηματοδότηση της MIG
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Ενδιαφέρον από ποικίλες πλευρές, φαίνεται πως προσελκύει η περίπτωση χρηματοδότησης της MIG με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το data room για τη διενέργεια due diligence έχει ανοίξει και σε αυτό έχουν πρόσβαση περισσότεροι από ένας επενδυτές.

  Η MIG, έχοντας επιβεβαιώσει τις συζητήσεις με το fund Farallon, είναι ανοιχτή και σε άλλους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, θα προχωρήσει σε συζητήσεις μόνο με ενδιαφερόμενους που εκδηλώνουν σοβαρό ενδιαφέρον, που θα είναι αξιόπιστοι και θα έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να καταβάλουν τα κεφάλαια (proof of funds) που αναζητεί η εταιρία. 

  Απαντώντας σε αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την προηγούμενη εβδομάδα, η Marfin Investments Group επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με το επενδυτικό fund της Farallon, αναφέροντας ότι έχει συνάψει με τη Farallon σχετική συμφωνία εμπιστευτικότητας, στο πλαίσιο της οποίας θα παρασχεθούν οι συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές πληροφορίες για τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το due diligence, οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν, μεταξύ άλλων, και τον τρόπο χρήσης των κεφαλαίων που θα καταβάλλει η Farallon (συμπεριλαμβανομένης της αποπληρωμής υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων), καθώς επίσης και τις εξασφαλίσεις που θα παρασχεθούν (συμπεριλαμβανομένης της σύστασης ενεχύρου επί μετοχών θυγατρικών εταιριών, όπως άλλωστε ισχύσει και για τις υφιστάμενες χρηματοδοτήσεις).

  Εάν όλα προχωρήσουν ομαλά, οι δύο πλευρές αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία τον Οκτώβριο. Τότε είναι πληρωτέες και δανειακές υποχρεώσεις της MIG, ύψους 228,8 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι η διοίκηση της MIG είχε ανακοινώσει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ότι στόχος είναι η μείωση του δανεισμού της εταιρίας μέσω της αναδιάρθρωσής του ή/και την πώληση περιουσιακών στοιχείων. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το συζητούμενο deal με τη Farallon προβλέπει ότι το fund θα δανείσει στη MIG κεφάλαια περί τα 250 εκατ. ευρώ για να εξοφλήσει δάνειά της προς την Fortress και την Τράπεζα Πειραιώς και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.

  Τον Οκτώβριο λήγει δάνειο ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ της Fortress και ένα ομολογιακό δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 86 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η MIG έχει αποπληρώσει στην Τράπεζα Πειραιώς δάνεια 200 εκατ. ευρώ από το τίμημα που έλαβε για το πλειοψηφικό πακέτο του Θεραπευτηρίου Υγεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020