Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαρ-2019 18:18

  Υπουργείο Οικονομίας: Νέα δομή στήριξης ΜμΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Υπουργείο Οικονομίας: Νέα δομή στήριξης ΜμΕ

  Μια νέα δομή με σκοπό την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημιουργείται με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι στόχοι και οι κεντρικοί άξονες αυτής της δομής συζητήθηκαν σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 σε συνάντηση των θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στη δομή.

  Συγκεκριμένα, συστήνεται ένα δίκτυο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας. Το δίκτυο θα τελεί υπό την αιγίδα μιας επιτελικής δομής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

  Κατά το υπουργείο Οικονομίας, πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που διασφαλίζει την ευελιξία, τον έλεγχο, την εγκυρότητα και τη συνέχεια της δράσης.

  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η δομή έρχεται να καλύψει ένα θεσμικό κενό, καθώς στοχεύει στον πυρήνα των αναγκών της επιχειρηματικής βάσης της χώρας, παρέχοντας επεξεργασμένη πληροφορία και εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών τους σχεδίων. Η πληροφόρηση θα παρέχεται κεντρικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και συγχρόνως οι άμεσα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να ενημερώνονται και σε τοπικό επίπεδο από σημεία φυσικής παρουσίας της δομής στους Νομούς.

  Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) αναλαμβάνει την ανάπτυξη της κεντρικής ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα παρέχονται με οργανωμένο τρόπο πληροφόρηση και υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις.

  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς Εμπορίου Δ. Αυλωνίτης, ΕΣΠΑ Π. Κορκολής και Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Λ. Λαμπριανίδης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κ. Μίχαλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ. Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας, η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Εύη Σαχίνη, καθώς και εκπρόσωποι των ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ.

  Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την απόφαση δημιουργίας ομάδας εργασίας η οποία θα δουλέψει συστηματικά για την υλοποίηση του έργου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων