Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Νοε-2018 19:46

  Τη μισή "αλήθεια'' λέει η κυβέρνηση για τη "μείωση" των εισφορών

  Τη μισή "αλήθεια'' λέει η κυβέρνηση για τη "μείωση" των εισφορών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Μερική είναι η εικόνα την οποία παρουσιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι (βλέπε παρακάτω πίνακες) σε σχέση με την ασφαλιστική "ελάφρυνση" των ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία φέρνει το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας. 

  Έτσι, σύμφωνα με τα παραδείγματα τα οποία διαρρέονται προκαλείται μείωση 33,35% στις εισφορές κύριας ασφάλισης.

  Ωστόσο η μείωση αυτή αφορά μόνο το ποσοστό των εισφορών και όχι το πραγματικό ποσοστό της νέας επιβάρυνσης το οποίο προκύπτει όχι μόνο από το νέο ποσοστό των εισφορών, αλλά και την επικείμενη κατάργηση της έκπτωσης 15% στη βάση υπολογισμού των εισφορών.

  Επίσης, αν και προκαλείται μείωση στις εισφορές του επικουρικού και εφάπαξ, λόγω του ότι δίδεται η δυνατότητα καταβολής του ελαχίστου επιπέδου τους, η επιβολή τους από την 1η/1/2019 αλλά και η υποχρέωση αναδρομικής καταβολής τους για την περίοδο 2017-2018 θα επιβαρύνει επιπλέον τους αυταπασχολούμενους μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς πως εκκρεμεί η εκκαθάριση των εισφορών του 2017 για τους παράλληλα απασχολουμένους και τα μπλοκάκια, η οποία θα φέρει νέα βάρη για όσους δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα πέρσι σε σχέση με πρόπερσι. Εξάλλου, από την 1η/1/2019, θα πρέπει να καταβάλλουν εισφορές και οι αμειβόμενοι με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης.

  22

  33

  44

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων