Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Απρ-2018 16:18

  Ανοίγει το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις

  Ανοίγει το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ​Του Στέλιου Κράλογλου​

  Τις επόμενες ημέρες ανοίγει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις. Όπως δήλωσε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στο Πρώτο Πρόγραμμα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

  Η ΑΑΔΕ έχει ήδη λάβει τα στοιχεία από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το 2017 και από τις επιχειρήσεις και τα Ταμεία οι βεβαιώσεις αποδοχών για τα εισοδήματα και τους φόρους που παρακρατήθηκαν στους μισθούς και τις συντάξεις.

  Πριν ανοίξει το σύστημα πάντως θα πρέπει δημοσιοποιηθεί το νέο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το γνωστό Ε1 και οι οδηγίες συμπλήρωσης του νέου εντύπου Ε3.

  Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε επίσης, ότι μέχρι το τέλος Απριλίου, θα ανακοινωθεί ο μεγαλύτερος όγκος των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και ότι η αύξηση των αντικειμενικών τιμών δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη και αύξηση του ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Capital.gr ότι οι αλλαγές στις τιμές, αν ισχύσουν από εφέτος, δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τον φόρο ακινήτων

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ