Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Φεβ-2017 20:11

  Επιφυλακτικό το ΔΝΤ: Πολύ νωρίς για εικασίες περί συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων

  Επιφυλακτικό το ΔΝΤ: Πολύ νωρίς για εικασίες περί συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:31

  Επιφυλακτικό εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων - εν όψει της αναμενόμενης επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα - καθώς όπως τονίζει χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδος, για να "γεφυρωθούν" οι διαφορές σε άλλα σημαντικά ζητήματα. 

  Το ΔΝΤ χαιρέτισε τις παραχωρήσεις που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, αλλά θεωρεί πως χρειάζεται να επιτευχθεί περισσότερη πρόοδος. Στη βάση αυτή, το ΔΝΤ αποδέχθηκε να στείλει ένα τεχνικό κλιμάκιο στην Ελλάδα, αλλά εκτίμησε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, όπως σημειώνει σε ένα σύντομο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

  Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του Eurogroupτο ΔΝΤ ανακοίνωσε: "Χαιρετίζουμε την πρόοδο των ελληνικών Αρχών για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των θεσμών σε βασικούς τομείς. Σε αυτή τη βάση, έχουμε συμφωνήσει να στείλουμε πίσω - στη Αθήνα - την αποστολή μας. Χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές, όσον αφορά σε άλλα σημαντικά ζητήματα, και είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement) στη διάρκεια αυτής της αποστολής".

  Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενημέρωσε για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι "βρέθηκε κοινό έδαφος μετά την εντατικοποίηση των συνομιλιών την προηγούμενη εβδομάδα και τα κλιμάκια θα επιστρέψουν πολύ σύντομα στην Ελλάδα για να δουλέψουν σε ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το φορολογικό σύστημα και την αγορά εργασίας". "Υπάρχει συμφωνία για ένα σημαντικό πακέτο μεταρρυθμίσεων όπως έχει ζητήσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", ανέφερε. 

  Εν τω μεταξύ, από την πλευρά της κυβέρνησης, πηγές σημειώνουν ότι"η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο". Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές, η "συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για "ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα", συμπληρώνοντας πως "για κάθε ένα ευρώ φόρου θα υπάρχει και ένα ευρώ φοροαπαλλαγής, από το 2019". 

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ