Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Μαϊ-2016 12:00

  Ύφεση 1,3% το α΄ τρίμηνο

  Ύφεση 1,3% το α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:40

  Μείωση κατά 1,3% σημείωσε το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Ο λόγος για τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν την πορεία της οικονομίας φέτος, ενώ προαναγγέλλεται νέα ανακοίνωση στις 30 Μαΐου.

  Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι θα άρχιζαν να φαίνονται εντονότερα οι πιέσεις που ασκούν στην οικονομία τα capital controls. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις δεν αλλάζει, προς το παρόν τουλάχιστον, για ύφεση 0,2% το 2015, την οποία έχουν ήδη αποδεχθεί και οι κοινοτικές υπηρεσίες στις τελευταίες εκτιμήσεις τους για τη χώρα.


  Σημειώνεται επίσης ότι τόσο οι τελευταίες εκτιμήσεις της Κομισιόν, όσο και της κυβέρνησης στον προϋπολογισμό του 2016, κάνουν λόγο για ύφεση 0,7% για το σύνολο του έτους. Στην πρόβλεψη αυτή βασίζονται και οι υπολογισμοί για τα έσοδα και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Για να επιτευχθεί η πρόβλεψη αυτή, προϋπόθεση είναι από το δεύτερο εξάμηνο το ΑΕΠ να γυρίσει σε θετικό πρόσημο.

  Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το α΄ τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2015. 
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ