Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Σεπ-2015 17:28

  ΣΕΒ: Το αποτέλεσμα της κάλπης εκφράζει μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Το αποτέλεσμα της κάλπης αντανακλά την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, καταργώντας στην πράξη τη διαίρεση μεταξύ "μνημονιακών" και "αντιμνημονιακών" δυνάμεων", αναφέρει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση του για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

  "Εκφράζει επίσης μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση να εργαστούμε όλοι μας, ώστε να έλθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς άλλες ψευδαισθήσεις και  χρονοτριβές", σημειώνει ο ΣΕΒ.

  Όπως αναφέρει "με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ολοκληρώνεται μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, που ξεκίνησε με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Μέσα σε αυτήν την περίοδο οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά δοκιμάστηκαν από επίπονες αναταράξεις, που είχαν σημαντική επίπτωση στα οικονομικά τους".

  Σημειώνει ταυτόχρονα ότι "η νέα κυβέρνηση έχει μια καθαρή εντολή να προχωρήσει μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρώπη και στους Έλληνες πολίτες. Ευελπιστούμε ότι η εθνική ανάγκη για ανάπτυξη θα είναι οδηγός τόσο στην επιλογή των προσώπων όσο και για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, τις οποίες ο ΣΕΒ, ως κοινωνικός εταίρος, θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης.

  Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε πόρους, ιδέες και δυνάμεις στη νέα κυβέρνηση με τρεις στόχους:

  1.    Την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

  2.    Το σχεδιασμό μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής για την αναβίωση της μεταποίησης στη χώρα μας

  3.    Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να βελτιωθούν δραστικά τα δημόσια έσοδα. 

  Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη  στον Πρωθυπουργό για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΒ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ