Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε περισσότερο ρευστό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα σήμερα Τρίτη, εντείνοντας τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις υψηλές εκροές από την αποδυνάμωση της οικονομίας και την υποχώρηση του χρηματιστηρίου.
Στις τακτικές λειτουργίες της στην αγορά χρήματος (τις διεξάγει κάθε Τρίτη και κάθε Πέμπτη), η κεντρική τράπεζα της Κίνας προσέφερε 150 δισ. γουάν (23,43 δισ. δολάρια) σε βραχυπρόθεσμα δάνεια προς τις τράπεζες.
Η κινεζική κεντρική τράπεζα διοχέτευσε ένα καθαρό ποσό των 150 δισ. γουάν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα την προηγούμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη διοχέτευση ρευστότητας από την εβδομάδα που έληξε στις 13 Φεβρουαρίου, όταν είχε διοχετεύσει 205 δισ. γουάν.