15:07 24/01
Κλειστά καταστήματα και "Ενοικιάζεται": Δύσκολες μέρες για την αγορά της Βέροιας
Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει τη βαθιά κρίση που περνά το λιανεμπόριο στη Βέροια.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια ένεση ρευστότητας της τάξης των 22 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει τα χρέη της μέχρι τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Edward Scilcuna, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Αυτό το μέγεθος περιλαμβάνει 7 δισ. ευρώ μέχρι τις 20 Ιουλίου, οπότε η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και άλλα 5 δισ. ευρώ για άλλες ανάγκες, ανέφερε ο Scilcuna.
"Οι Έλληνες έχουν επιτέλους καταλάβει πως αν δεν λάβουν μια ένεση ρευστότητας θα είναι αντιμέτωποι με ένα καταστροφικό σενάριο”, τόνισε ο Scicluna.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει ζητήσει επιπλέον βοήθεια 82-86 δισ. ευρώ με το χρέος της να εκτιμάται ότι θα αναρριχηθεί στο 200% του ΑΕΠ της χώρας.