Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 29-Ιουν-2015 12:56

    Παρενέβη η SNB στο ελβετικό φράγκο λόγω Ελλάδας

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η ελβετική κεντρική τράπεζα (SNB) παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος για να σταθεροποιήσει την ισοτιμία του φράγκου, καθώς το ευρώ κατρακύλησε λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα.

    Η απόφαση της Ελλάδας να διενεργήσει δημοψήφισμα την 5η Ιουλίου για την αποδοχή της πρότασης των πιστωτών, είναι άλλο ένα πλήγμα που δέχτηκε το ελβετικό φράγκο, καθώς η ενίσχυση του νομίσματος τους τελευταίους μήνες, έχει επιβαρύνει σημαντικά την ελβετική οικονομία.

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, Thomas Jordan επιβεβαίωσε τη Δευτέρα, ότι η τράπεζα παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο ίδιοςανέφερε σήμερα ότι οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατέστησαν αναγκαστικό να προχωρήσει σε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ελβετικό φράγκο.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ανοδική κίνηση του ελβετικού φράγκου να περιοριστεί. Πριν την παρέμβαση το ελβετικό φράγκο βρέθηκε σε υψηλό 4 εβδομάδων έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, στα 1,0314.

     

    Οι επενδυτές στον απόηχο του ελληνικού δημοψηφίσματος έσπευσαν να καταφύγουν στο ελβετικό φράγκο ως ασφαλές καταφύγιο. Αυτή την ώρα έχει περιορίσει μερικώς τα κέρδη του, καθώς ένα ευρώ αγοράζει 1,0383 ελβετικά φράγκα.

    "Ακόμα και χωρίς την Ελλάδα, αναμένεται να υπάρχουν περαιτέρω πιέσεις στην ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου και αυτό είναι ένα ακόμα βάρος για την ελβετική οικονομία" ανέφερε ο Thu Lan Nguyen, στρατηγικός αναλυτής στην αγορά forex της Commerzbank AG στη Φρανκφούρτη.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ