Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουλ-2021 00:02

  Απλά αυταπατήθηκαν τα... παιδιά!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σαν σήμερα, πριν έξι ακριβώς χρόνια, οι Έλληνες περνούσαν μπροστά από την κάλπη για δεύτερη φορά μέσα σε μισό χρόνο. Και η συγκεκριμένη φορά ήταν μία από τις κρισιμότερες ποτέ, για τη χώρα. Επειδή ένα τσούρμο "επαναστατών του βολέματος και του καναπέ"... αυταπατήθηκε.

  Το τόσο... εύπιστο τσούρμο... μπακλαβάδων, είχε κατορθώσει στις γενικές εκλογές, να κοροϊδέψει εκατομμύρια κόσμου και, θέλοντας να αποδείξει ότι δεν έχει καμία αναστολή και κανένα ηθικό φραγμό μπροστά στην κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας, έπαιξε τη χώρα κορώνα γράμματα φέρνοντάς την με το ενάμιση πόδι στο κενό της δραχμής, κουρελιάζοντας όλες τις αρχές χρηστής διακυβέρνησης μέχρι και αυτό ακόμη το Σύνταγμα των Ελλήνων. Πραγματοποιώντας παράτυπο δημοψήφισμα, με κίβδηλο ερώτημα πάνω σε μία ανύπαρκτη συμφωνία ενώ το άρθρο 44, παρ. 2  προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά δημοψηφίσματα με αντικείμενο δημοσιονομικά νομοσχέδια (σε τέτοιο υποχρεωτικά θα έπρεπε να αναχθεί η όποια συμφωνία), ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ! Παρ’ όλα αυτά, συνέχισαν απτόητοι και εξέθεσαν τη χώρα σε απίστευτα μεγάλο κίνδυνο...

  Στο ενδιάμεσο, το τσούρμο είχε κάνει... εξαιρετική δουλειά! Είχε... επιτύχει κατορθώματα πολλά και ζηλευτά! 

  Από το να αποξενώσει τη χώρα από ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο και να την καταστήσει απόλυτο παρία, μέχρι του να την χρεοκοπήσει απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μη εκπληρώνοντας πληρωμές προς αυτό και να την καταστήσει υποψήφιο στόχο κατασχέσεων και παρακρατήσεων κρατικών και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με αποκορύφωμα της αλαζονείας, της άγνοιας και της υποκρισίας τους, την επιβολή capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών επί ένα μήνα! 

  Θέματα για τα οποία, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (εύκολα θυμάμαι τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Σταθάκη), τόσο πριν το επαίσχυντο δημοψήφισμα, όσο και πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν, "περιδιάβαιναν" τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δήλωναν αστήρικτα, χωρίς κανένα ενδοιασμό ή τσίπα, περιπαίζοντας τον απλό εργάτη που αγωνιούσε για το μεροκάματό του και τον συνταξιούχο που δεν ήξερε αν θα εισπράξει ότι οι "τράπεζες θ’ ανοίξουν τη Δευτέρα, το πολύ την Τρίτη" και ότι "τα capital controls είναι θέμα τριών μηνών"! Τρεις μήνες έλεγαν, τέσσερα χρόνια κράτησαν! Κάτι που και ένας πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών ήξερε πως θα συμβεί!  Αλλά οι καθηγητές Οικονομικών και αυτός που "το δυνατό του σημείο είναι η οικονομία", "δεν είπαν ποτέ ψέματα", απλά "είχαν αυταπάτες"!

  Ναι, βρε κουτά! Δεν έλεγαν ψέματα! Ούτε να σας κοροϊδέψουν ήθελαν! Απλά... "αυταπατήθηκαν"... τα παιδιά!

  Όλα αυτά έγιναν πριν έξι ολόκληρα χρόνια. Θα περίμενε λοιπόν κανείς πως, και με όσα ακολούθησαν την 5η Ιουλίου 2015, οι εξαπατηθέντες θα είχαν καταλάβει το ποιόν, την ποιότητα και τις στοχεύσεις των "αυταπατηθέντων" και θα είχαν φροντίσει να τους στείλουν στο μοναδικό μέρος που τους αξίζει, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

  Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, πολλοί Έλληνες δεν (θέλουν να;) μαθαίνουν από τα λάθη τους. Με αποτέλεσμα, σήμερα να πληροφορούμαστε πως υπάρχουν "δοκιμασμένα εμβόλια" και... "άλλα εμβόλια", ότι ο βασικός μισθός μπορεί να πάει στα 800 ευρώ μηνιαίως χωρίς κανένα πρόβλημα και γενικά ν’ ακούμε το ίδιο παραμύθι με το 2015, με μόνη διαφορά το εξώφυλλο.

  Αυτό που μοιάζει να μην καταλαβαίνει κανένας, είναι ότι την επόμενη φορά η τιμή του παραμυθιού, εάν το πιστέψουν αρκετοί, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 120+ δισεκατομμύρια ευρώ. Και δεν θα μετρηθεί μόνο σε χρήμα Αλλά και σε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

  Συνεχίστε τώρα...

  Πέτρος Λάζος
  petros.lazos@capital.gr
  Twitter: Petros Lazos
  Facebook: Peter Lazos
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ