Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 00:02

  Δεν υπάρχει χαλί να κρύψουμε τις αλήθειες...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς δεν δικαιούται δια να ομιλεί... Αλλά και η κυβέρνηση δεν έκρυψε αλήθειες στο χαλί, γιατί το χαλί πουλήθηκε να πληρωθεί η υπηρέτρια...

  Να συμφωνήσουμε ότι είμαστε σε αρνητική οικονομική συγκυρία που μαζί με τις υποχρεώσεις προσαρμογής μας σε κοινοτικές οδηγίες και σε υποχρεώσεις προς τους δανειστές, μας είναι δύσκολο να κουμαντάρουμε όσα συμβαίνουν στην οικονομία. 

  Ωστόσο αν έχουμε ανάγκη να κρύψουμε κάτι κάτω από το χαλί και δεν το κάνει η κυβέρνηση (σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της) δεν είναι η εισαγόμενη ή η παραγόμενη εγχώρια ακρίβεια. 

  Κατά τη δική μας άποψη είναι οι τεράστιες ευθύνες και οι συνέπειες από την παρεμβολή (για 10ετίες) της πολιτικής στην οικονομία. 

  Συνεπώς μπορεί τα φαινόμενα της ακρίβειας, ακόμη και στην ενέργεια,  να είναι όντως παροδικά στη διεθνή οικονομία αλλά όχι στην ελληνική. 

  Η δική μας οικονομία πληρώνει κατάντια. Πληρώνει την παρέμβαση πολιτικής ανικανότητας. Πληρώνει την φαυλότητα τουλάχιστον 35 ετών, από τα 45 της μεταπολίτευσης. 

  Ποιος έστησε τον πολύμορφο και απίθανα κερδοφόρο κλάδο των εισαγωγών και εισαγωγέων ηλεκτρικού ρεύματος, στα καλούπια της αδυναμίας της εγχώριας ηλεκτρικής παραγωγής να ανταποκριθεί σε ανάγκες όταν λειτουργούν όχι οι ηλεκτροβόρες βιομηχανίες αλλά και τα κλιματιστικά!!

  Πότε και από ποια κυβέρνηση προσφέρθηκε σε επενδύσεις και επενδυτές πραγματικού χαμηλού κόστους ενέργεια για την παραγωγή βιομηχανικού προϊόντος. 

  Του όποιου βιομηχανικού προϊόντος. Με ανάγκες είτε από την υψηλή είτε από τη μέση τάση για τη βιομηχανία. 

  Η σημερινή ενεργειακή παραγωγή δεν είναι σε θέση να στηρίξει βιομηχανική ανάπτυξη ούτε κατά 10%.

  Ακόμη και οι κάποιες, ειδικές συμβάσεις, για τις 3-4 υψηλών απαιτήσεων της ενεργοβόρας βιομηχανίας είχαν ως βάση την κάλυψη των αναγκών της πάντα ζημιογόνου κρατικής βαριάς βιομηχανίας. Παράδειγμα η ΛΑΡΚΟ.

  Πότε σχεδιάσθηκε πολιτική ανάπτυξης στον τόπο χωρίς να ανατραπεί στις γενικές γραμμές από τους εργατοπατέρες τύπου Φωτόπουλων,  που μόνο αν συμφωνούσαν είχαμε επενδύσεις επέκτασης των δικτύων παραγωγής ενέργειας και καυσίμων στην Ελλάδα. 

  Πότε συνεργάσθηκαν τα κομματικά κυκλώματα του δήθεν συνδικαλισμού για να περάσουν έστω σκέψεις (προερχόμενες από σοβαρές μελέτες ελληνικών και ξένων Οργανισμών και συμβούλων της Ελλάδας και της Ευρώπης) για συμπράξεις κρατικών στρατηγικών τομέων στην ενίσχυση της ιδιωτικής βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών.

  Ποτέ. Στην πολιτική σκακιέρα των κομμάτων εξουσίας οι κινήσεις είχαν ένα και μόνο στόχο. Να καλύψουν τις απαιτήσεις του εργατοπατερισμού και των στρατευμένων αφισοκολλητών (μελών των Διοικήσεων των ΔΕΚΟ στη συνέχεια...) αντίθετες πάντα, προς τις ανάγκες της οικονομίας. Ειδικά στους τομείς της παραγωγής. 

  Και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε σήμερα για να σου λένε οι πλέον έγκυροι παράγοντες του τουρισμού (και έχουν δίκιο), ηρεμήστε με την παυσίπονη ένεση της θετικής φετινής περιόδου αλλά μην περιμένετε να γυρίσουμε τη σελίδα του 2020 επειδή επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δεχθήκαμε, το 2021, να καταπιούμε προβλήματα που τρέχουν δίπλα μας. 

  Να σου λένε οι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι, που έμειναν ως μοναδική πιθανή ελπίδα της παραγωγής, (με ό,τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του εθνικού προϊόντος) ότι δεν αντέχουμε ούτε σε σκέψη να παραδοθούμε στα χέρια των Τραπεζών και να ξεχάσει, το κράτος, τα ειδικά επιδόματα και τα τσάμπα λεφτά που περιμένουμε ( 20 δισ.) από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

  Να σου λένε τα τελευταία 50-100 μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα (η γνωστή και ως ολιγαρχία -κατά την αριστερή προπαγάνδα- που τα κλωθογυρίζουμε σε ειδικές αναλύσεις για να δείξουμε την προκοπή σε εθνικό προϊόν) ότι έτσι και δεν ολοκληρωθεί από τις δημόσιες επενδύσεις η κατανομή των μεγάλων έργων στην ενέργεια (κατά κύριο λόγο) στις γεφυρώσεις των ενεργειακών δικτύων,  στις νέες ενεργειακές υποδομές, στις μεταφορές και στις διασυνδέσεις με την Ε.Ε, ξεχάστε το αύριο της οικονομίας της χώρας, εκτός από τουρισμό και εστίαση.

  Η συγκυρία που αναστάτωσε την οικονομία σε διεθνές επίπεδο ασφαλώς και παρεμβάλλεται αρνητικά και στις κυβερνητικές επιλογές. Δεν είναι όμως αυτό η ρίζα του δικού μας κακού. Και αυτό δεν κρύβεται κάτω από χαλί. Γιατί τα χαλιά τα πούλησαν, όλες οι κυβερνήσεις του ψευτοσοσιαλισμού και της αριστεράς και προόδου (2015-2019) για να πληρώσουν την υπηρέτρια... (το κράτος). Χάλασαν όμως την πολιτική άνεση να καταχωνιάζονται οι αλήθειες. Όλες οι αλήθειες. Και της ακρίβειας.  

  george.kraloglou@capital.gr
   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ